Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως και γιατί μια Startup δυο μηνών εξαγοράστηκε από το Facebook

Σε μια κίνηση απελπισίας, μια τα χρήματα της Midnight Labs τέλειωναν, (μιας μικρής προγραμματιστικής ομάδας η οποία είχε παρουσιάσει αρκετές αποτυχημένες εφαρμογές), οι founders είχαν τη φαεινή ιδέα να φτιάξουν την εφαρμογή To Be Honest – tbh τον περασμένο Αύγουστο. Μερικές μέρες πριν, η Midnight Labs εξαγοράστηκε από το Facebook!

Η ιδέα και η υλοποίηση της tbh ήταν εξαιρετική! Πρόκειται για μια ανώνυμη εφαρμογή ψηφοφορίας προκαθορισμένων “θετικών” προσωπικών θεμάτων η οποία λειτουργεί σαν “ιός” μεταξύ μαθητών και εφήβων σε σχολεία!
Λίγο πριν εξαγοραστεί από το Facebook, για περίπου 100 εκατ. δολ,, είχε φτάσει τα πέντε εκατομμύρια κατεβάσματα και τους 2,5 εκατ. χρήστες την ημέρα!

Η όλη λογική μοιάζει με τα παλιά λευκώματα που κυκλοφορούσαν στα σχολεία. Μόλις ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή αυτή ζητά πρόσβαση στις επαφές του και ζητά να δηλώσει το σχολείο και την τάξη που πηγαίνει. Αμέσως του προτείνει πιθανούς φίλους μια και υπάρχει το στοιχείο της δικτύωσης, οι οποίοι είναι του ίδιου σχολείου και της ίδιας τάξης αρχικά.

Αμέσως μετά ο χρήστης μπορεί να “παίξει” με ψηφοφορίες με προκαθορισμένα θέματα και ερωτήσεις με πολλαπλές απαντήσεις – ονόματα φίλων του. Οι ερωτήσεις για παράδειγμα είναι: “ποιος είναι ο καλύτερος φίλος”, “Ποιόν θα έφερνες σε ένα πάρτι”, “σε ποιον θα έλεγες τα μυστικά σου”, “Ποιον σκέφτεσαι περισσότερο αυτή τη περίοδο”, “Ποιος είναι ο πιο έμπιστος φίλος” κ.ο.κ.

Κάθε ανώνυμη ψήφο που λαμβάνει κάποιος κερδίζει ένα gem, με όσα περισσότερα να αυξάνουν τη δημοτικότητά του. Επίσης παίρνει και τίτλους όπως “ο οποίο αγαπητός” ή “ο καλύτερος φίλος για να μελετάς μαζί” κ.ο.κ.

Η έξυπνη κίνηση που έκαναν οι δημιουργοί με τον χρονικό περιορισμό των εθιστικών παιχνιδιών ερωτοαπαντήσεων, ο οποίος αναιρείται εφόσον προσκαλέσεις φίλους σου στην εφαρμογή, αύξησε την διείσδυσή του, αρχικά σε κάθε σχολείο και ακολούθως σε άλλα κοντινά σχολεία, εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι φίλοι να προσθέσεις.

Φυσικά προσφέρεται και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους σου κάτι που έκανε το tbh μια εξαιρετική περίπτωση για το Facebook που ψάχνει το νέο Snapchat και Instagram.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομη εντός facebook, θέλουν να επηρεάσουν θετικά τους νέους με τις προσεκτικά διατυπωμένες ερωτήσεις, που δείχνουν να προέρχονται από μια άλλη, πιο αθώα εποχή.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις