Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Volkswagen θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα… με 32 δισ. ευρώ

Την περασμένη εβδομάδα η VW αποφάσισε να επενδύσει 32 δισ. ευρώ για να επιταχύνει τις προσπάθειές της για να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα και όχι μόνο.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Reuters, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση του εποπτικού της συμβουλίου, με το ποσό αυτό να κατανέμεται στα ηλεκτρικά οχήματα, στην αυτόνομη οδήγηση αλλά και στις σχετικές νέες υπηρεσίες μεταφορών μέχρι το τέλος του 2022.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της VW, Matthias Mueller, με την επένδυση αυτή θα μπουν οι βάσεις για να γίνει η γερμανική εταιρεία ο νο.1 παίκτης στις ηλεκτρικές μετακινήσεις παγκοσμίως.
Μετακινήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορους τύπους οχημάτων τα οποία δεν θα είναι απαραιτήτως στην κατοχή και ιδιοκτησία του χρήστη.

Το ποσό αυτό είναι σαφώς αυξημένο από τα 20 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μερικούς μήνες πριν.
Προφανώς το πρόσφατο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. έχει παίξει ρόλο σε αυτή την απόφαση, μια απόφαση η οποία περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση να υπάρχει τουλάχιστον μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα 300 μοντέλα του Group της VW, το οποίο περιλαμβάνει και τις Audi, Seat, Skoda αλλά και τις Porsche, Lamborghini και Bugatti.

Μέχρι το 2025 περίπου το 1/4 της παραγωγής, του νο.1 σε πωλήσεις κατασκευαστή στο κόσμο, δηλαδή περίπου 3 εκατ. οχήματα, θα είναι ηλεκτρικά σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της VW, κάτι που σημαίνει ότι προβλέπει αύξηση των πωλήσεων της στις 12 εκατ. μονάδες, από τις 10 εκατ. το 2016, σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις