Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To PayPal μπαίνει στις επενδύσεις μέσω συνεργασίας με FinTech Startup

Το PayPal κάνει πολλές κινήσεις να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό μοντέλο του τον τελευταίο καιρό και να εκμεταλλευτεί τα 200+ εκατομμύρια ιδιωτών πελατών του και τα 16 εκατ. εταιρικών πελατών που χρησιμοποιούν το πρώτο FinTech ψηφιακό πορτοφόλι για πληρωμές και μεταφορές χρημάτων.

Με την τελευταία κίνηση μπαίνει ακόμα πιο μέσα στο ρόλο μιας παραδοσιακής τράπεζας μια και μεταξύ άλλων προϊόντων, προσφέρει πλέον και μικρο-επενδύσεις σε ιδιώτες. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το PayPal έχει ήδη τραπεζική άδεια σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.

Εκτός των παραδοσιακών και γνωστών υπηρεσιών που προσφέρει εδώ και χρόνια, το PayPal έχει την αρκετά δημοφιλή υπηρεσία μεταφορά χρημάτων και πληρωμών P2P, Venmo, (κάτι σαν την Transferwise και Revolut) και μέχρι πρότινος είχε προϊόντα δανείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες στις Η.Π.Α. πάντα. Τα δάνεια προς τους ιδιώτες τα πούλησε στην Syncrhrony Digital.
Παράλληλα προσπαθεί να μπει στα φυσικά καταστήματα είτε μέσω συνεργασιών με τις Visa και Mastercard είτε και απευθείας μέσω Venmo.

Με τη συνεργασία με την Acorns, μια Starup μικρο-επενδύσεων, προσφέρει σε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, με ένα  εύκολο τρόπο μέσω Smartphones, να χρησιμοποιεί μικρο-ποσά για επενδύσεις σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) χαμηλού κόστους μέσω PayPal φυσικά. Το κοινό αυτό είναι ασήμαντο για τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά “ότι πρέπει” για την PayPal ή οποία μπορεί να αποκτήσει φρέσκο κοινό και για τις άλλες υπηρεσίες της.

Η Acorns ιδρύθηκε το 2012, έχει αυτή τη στιγμή 2,4 εκατ. χρήστες και διαχειρίζεται 520 εκατ. δολ. σε επενδύσεις μικρο-ποσών σε συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα και έχει πάρει 92 εκατ. δολ. χρηματοδότηση μέχρι σήμερα. Δραστηριοποιείται σε μια κατηγορία του FinTech που κάνουν παιχνίδι μονόκεροι όπως η Betterment με 8,2 δισ. δολ κεφάλαια και η Wealthfront με 10 δισ. δολ., οι οποίες έχουν κάνει disrupt το παραδοσιακό επενδυτικό μοντέλο. Βέβαια η Acorns ασχολείται  με το χαμηλότερο κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς.

Με αυτό το τρόπο η Acorns έχει καταφέρει σαφώς μεγαλύτερα νούμερα πελατών αλλά και αριθμό συναλλαγών από την Betterment για παράδειγμα αλλά με πολύ μικρότερη αξία συναλλαγών, λόγω των μικρο-ποσών που επενδύονται, (ξεκινάνε από τα 5 δολ).
Η Acorns συνεργάζεται με πολλούς εμπόρους ώστε να προσφέρεται η επιλογή των επενδύσεων στα ρέστα ή στις στρογγυλοποιήσεις των συναλλαγών και πλέον μπαίνει και το PayPal σε αυτή την λίστα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις