Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο κόσμος αγοράζει Bitcoin με πιστωτικές κάρτες και η EKT προειδοποιεί!

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio, αναφέρθηκε εχθές στη μεγάλη αύξηση της αξίας του bitcoin και το ρίσκο που κρύβει αυτή η τάση για τους επενδυτές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόκειται για ένα ιδιόρρυθμο περιουσιακό στοιχείο, εντελώς κερδοσκοπικό λόγω της πορείας της τιμής του, με τους επενδυτές να αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο εφόσον αγοράζουν σε αυτές τις υψηλές τιμές.

H διακύμανση μέσα σε μια ημέρα φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του αντιπροέδρου μια και εχθές η τιμή του άγγιξε τα 11.000 δολ. και τη στιγμή που γράφεται αυτό το θέμα είναι κοντά στα 9.700 δολ. 

Ο πρόεδρος της EKT, Μάριο Ντράγκι, τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ασχοληθεί η κεντρική τράπεζα με το κανονιστικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων, ενώ στις ίδιες γραμμές κινούνται και πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέραμε εχθές μεγάλη ώθηση στο bitcoin δόθηκε με την ανακοίνωση του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου παραγώγων ότι εξετάζει την προσφορά προϊόντων βασισμένα σε αυτό ενώ ακολούθησε και ο Nasdaq ανακοινώνοντας παρόμοια προϊόντα (Futures) μέχρι τα μέσα του 2018 για την αγορά NFX.

Ο φόβος για “φούσκα” μεγαλώνει

Σύμφωνα με στοιχεία από τη μηχανή αναζήτησης της Google υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις που αφορούν την αγορά Bitcoin με πιστωτικές κάρτες! Αν επαληθευτούν αυτές οι τάσεις και οι νέοι επενδυτές όντως δανείζονται με τα τεράστια επιτόκια των πιστωτικών καρτών για να κερδοσκοπήσουν με το Bitcoin, ο κίνδυνος διασποράς της κρίσης στο υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε περίπτωση κατάρρευσης της τιμής του είναι μεγάλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις