Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Raisin: Χρηματοδότηση από την PayPal και συνεργασία με την N26

Η γερμανική Fintech Raisin έχει στόχο να “εκδημοκρατίσει” τον χώρο των τραπεζικών καταθετικών και επενδυτικών προϊόντων και εξασφάλισε μια νέα επένδυση από την PayPal, χωρίς να ανακοινωθεί το ύψος της.

Η Raisin, ιδρύθηκε στο Βερολίνο το 2013 και έκλεισε τον  Ιανουάριο που μας πέρασε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές και τη διεύρυνση των υπηρεσιών καταθέσεων ιδιωτών ώστε να συμπεριλάβει επιχειρηματικές καταθέσεις και νέα επενδυτικά προϊόντα.

Η Startup προσφέρει την υπηρεσία της σε συνεργαζόμενες τράπεζες και άλλους οργανισμούς, με τη πρώτη μεγάλη συνεργασία να είναι αυτή με την επίσης Γερμανική N26.

Η  Raisin συνεργάζεται με 40 τράπεζες σε 18 χώρες της Ε.Ε. με τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρει να είναι η ανακάλυψη τραπεζών με προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο που μπορεί να περάσει και το 1%.

Αυτή τη στιγμή το 70-80% των καταθέσεων στην Ευρώπη βρίσκεται σε λογαριασμούς με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και αυτό είναι που εκμεταλλεύεται η Raisin μια και υπάρχουν τράπεζες οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερα επιτόκια αλλά συνήθως απαιτούν μεγάλα σχετικά κεφάλαια καταθέσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω 2 δισ. ευρώ στις συνεργαζόμενες τράπεζες της Raisin από 100.000 πελάτες.

Ο Stephen Taylor, υπεύθυνος για τα καταναλωτικά προϊόντα  EMEA στη PayPal, αναφέρει σχετικά: “Η Raisin και η PayPal μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Η Raisin είναι πρωτοπόρος στην ανοικτή διασυνοριακή τραπεζική καταθέσεων και παρέχει σαφώς μια μοναδική πρόταση αξίας στην ευρωπαϊκή αγορά”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις