Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο δημιουργός του Litecoin φεύγει από το project λόγω “αντικρουόμενων συμφερόντων”

Με μια ανάρτηση στο Reddit ο Charlie Lee, δημιουργός ενός ανερχόμενου κρυπτονομίσματος, του Litecoin, δήλωσε ότι αποχωρεί από την διαχείριση του, πουλώντας και δωρίζοντας το μερίδιό του.

Ο Lee κατηγορήθηκε ότι επηρεάζει την αξία του Litecoin, ηθελημένα και άθελα του, με τα Tweet που αναρτεί, προφανώς για δικό του όφελος, και όπως ανέφερε: “υπάρχει θέμα αντικρουόμενων συμφερόντων να είναι πίσω από το κρυπτονόμισμα και να κάνει Tweets για αυτό”.

Ο Charlie Lee έφτιαξε το Litecoin το 2011 και ήταν πρώην υπάλληλος της Coinbase, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στις Η.Π.Α. αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το Litecoin είναι αυτή τη στιγμή το 5ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση πάνω από 17 δισ. δολ. Το Litecoin έχασε πάνω από το 10% της αξίας του μετά την ανακοίνωση αυτή φτάνοντας τα 314 δολ. Βέβαια η πτώση στην αξία του είχε αρχίσει πριν την ανακοίνωση του δημιουργού του.

O Lee όπως ανέφερε θα παραμείνει πίσω από την υποστήριξη του Litecoin και ότι θα κάνει το μέγιστο δυνατό για να πετύχει, ότι και να σημαίνει αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις