Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το “νέο VC” της Allianz επένδυσε 96 εκατ. δολ. στην Insurtech BIMA

Η Allianz X, o accelerator της Allianz που έκανε pivot σε VC πρόσφατα, ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση ύψους 96,6 εκατομμυρίων δολαρίων στη BIMA, μια ψηφιακή μικροσφαλιστική εταιρεία που χρησιμοποιεί Smartphones για την εξυπηρέτηση πελατών χαμηλού εισοδήματος στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

“Με την επένδυση αυτή στην BIMA η Allianz υπογραμμίζει τη δέσμευση της στον ψηφιακό μετασχηματισμό, υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή στρατηγική του Ομίλου στις αναδυόμενες οικονομίες, κάτι που επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε το λεγόμενο “επόμενο δισεκατομμύριο πελατών “, δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

Η πλατφόρμα της BIMA παρέχει προσιτές ασφαλιστικές και υγειονομικές υπηρεσίες μέσω Smartphones σε πελάτες των αναδυόμενων αγορών που τις χρειάζονται αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω παραδοσιακών καναλιών.

Η στρατηγική επένδυση στη BIMA συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου Allianz και στη δέσμευσή μας στις αναδυόμενες αγορές“, δήλωσε ο Nazim Cetin, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz X. “Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με συναδέλφους που έχουν τέτοιο επιχειρηματικό πνεύμα και προσβλέπουμε στο συνεργασία“, συνεχίζει.

Η συμμετοχή της Allianz στη BIMA μας παρέχει τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε καλύτερα στις αναδυόμενες αγορές και να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες αιχμής για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων σε πελάτες που την χρειάζονται περισσότερο“, δήλωσε ο Coenraad Vrolijk, περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος της Allianz Africa.

Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2010, η BIMA έχει παρουσία σε 14 χώρες και σε τρεις ηπείρους και έχει μέχρι σήμερα 24 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πελάτες. Η επένδυση της Allianz θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την ταχεία πορεία ανάπτυξής της εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BIMA, Gustaf Agartson, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε την Allianz ως βασικό μέτοχο. Η Allianz είναι ο τέλειος ασφαλιστικός συνεργάτης και επενδυτής για τη BIMA, λόγω της ισχυρής δέσμευσής της στις αναδυόμενες αγορές. Η επένδυση αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην καινοτομία, στην κλιμάκωση των υφιστάμενων αλλά και των νέων αγορών και να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ηγέτη στο InsurTech στις αναδυόμενες αγορές”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις