Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Wearable” πληρωμές από την ABN Amro!

Αφού κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η ABN Amro ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά από εσωτερικές δοκιμές στα πλαίσια μιας πρώτης απόπειρας πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών με την χρήση δακτυλιδιώνρολογιώνβραχιολιών και μπρελόκ, φαίνεται πως έφτασε η στιγμή κατά την οποία θα δοκιμαστούν και στο πεδίο της πραγματικότητας, που δεν είναι άλλη από την αγορά και τους ίδιους τους πελάτες – καταναλωτές.

Οι πληρωμές συνδέονται με έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι σχετικές εγγραφές για όσους πελάτες της oλλανδικής τράπεζας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών. Η δε AΒΝ Amro ως “αντάλλαγμα” ζητά την λήψη feedback μέσω ενός εξειδικευμένου app. Στελέχη της τελευταίας ανέφεραν πως στην Ολλανδία κάτι παραπάνω από το 50% του συνόλου των πληρωμών είναι ανέπαφες.

Μάλιστα, η τράπεζα συνεργάστηκε “στενά” με την Mastercard, αλλά και με την Λονδρέζικη εταιρεία paytech, Digiseq, προκειμένου να διασφαλίσει το γεγονός ότι το σύνολο των προϊόντων της θα πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να παρέχουν αξιόπιστες όσο και ασφαλείς πληρωμές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις