Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Continental έφτιαξε απτή οθόνης αφής για το αυτοκίνητο!

Όπως σας έχουμε ήδη πληροφορήσει η Continental δεν παράγει μόνο ελαστικά αυτοκινήτων, αλλά και πολλά άλλα εξαρτήματα και υπηρεσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το νεώτερο προϊόν της είναι εντυπωσιακό μια και πρόκειται για μια απτή οθόνη αφής 3D με ανάδραση!

Μια τέτοια οθόνη ίσως να περιμέναμε από τους μεγάλους των Smartphones, και όχι από την Continental θα πρέπει να ομολογήσουμε, και αμέσως ξεχώρισε τα βραβεία καινοτομίας της CES 2018!

Με στόχο να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού κατά την διάρκεια της οδήγησης η οθόνη 3D προσφέρει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του υπολογιστή του οχήματος, από το υποσύστημα, μέχρι το GPS, με ένα φυσικό τρόπο.

Για να γίνει αυτό υπάρχουν υπερυψωμένα γραμμικά στοιχεία πάνω στην οθόνη, ύψους 10mm, τα οποία οριοθετούν τα εικονικά πλήκτρα αλλά και τις περιοχές των λειτουργιών με συνέπεια να μπορούν να ψηλαφηθούν από τον οδηγό! Και όχι μόνο αυτό, προσφέρεται και ανάδραση κατά την αφή στα σημεία λειτουργιών, για να ξέρουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η εκάστοτε λειτουργία, αλλά και έλεγχος της πίεσης που ασκείται έτσι ώστε να μην ενεργοποιούνται κατά λάθος λειτουργίες!

Η οθόνη προφανώς θα μπορεί να εξατομικευτεί για να ταιριάζει στις ανάγκες και τα σχέδια του κάθε κατασκευαστή και θα βγει στην αγορά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Να πούμε ότι δεν θα τη θέλαμε στο αυτοκίνητό μας, ψέματα θα είναι!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις