Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sentio Solutions: η ελληνική Startup που φροντίζει για την συναισθηματική μας υγεία!

Η Sentio Solutions όπως και να το δει κανείς ξεχωρίζει! Πρόκειται για μια ελληνική Startup υψηλής τεχνολογίας, η οποία ασχολείται με hardware και αναγνωρίζεται διεθνώς και ποικιλοτρόπως ως μια καινοτομική πρόταση στον κόσμο των καταναλωτικών φορετών συσκευών και του IoT.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 450 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές ανά τον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ, ένας στους πέντε Αμερικανούς αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία κοστίζουν πάνω από 450 εκατ. δολ. ετησίως στην αμερικανική οικονομία.

Παρόλο που υπάρχει μια ευρεία γκάμα εργαλείων για τη σωματική μας υγεία και ευεξία δεν υπάρχει κάτι που να φροντίζει για την συναισθηματική και ψυχική μας υγεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και να μην αφορά ψυχοθεραπεία ή φαρμακευτικές αγωγές.

Για ακριβώς αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Feel, η πρώτη φορετή συσκευή η οποία αναγνωρίζει και καταγράφει τα συναισθήματά μας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και προσφέρει συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω εφαρμογής στο Smartphone με σκοπό να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε θετικές συναισθηματικές συνήθειες και να βελτιώσει τη ψυχική μας ευεξία!

Μα είναι δυνατόν μια φορετή συσκευή να μπορεί να αναγνωρίσει τη συναισθηματική μας κατάσταση κάθε δεδομένη στιγμή;” Αυτή είναι μια ερώτηση που έχει δεχτεί πολλές φορές στα pitches ο founder και CEO της Sentio Solutions, Γιώργος Ελευθερίου.

Η προφανής απάντηση που μας δόθηκε από τον Γιώργο δικαιολογήθηκε πλήρως με μια συνοπτική τεχνολογική ανάλυση.
Το Feel αποτελείται από τρια μέρη: τους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η ομάδα της Sentio, το συσκευή και την εφαρμογή για το κινητό.
Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες στη συσκευή παρακολουθούν τις αλλαγές στα βιο-σήματα από τον καρπό του χρήστη και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αναγνωρίζουν τη συναισθηματική του κατάσταση.
Η εφαρμογή στο κινητό λειτουργεί σαν ένα συναισθηματικό ημερολόγιο, που δείχνει στον χρήστη πώς ένιωσε και του παρέχει προσωποποιημένες συμβουλές για να βελτιώσει τις συναισθηματικές του συνήθειες.

Το ότι λειτουργεί η ιδέα φαίνεται και από την μέχρι τώρα επιχειρηματική πορεία της Sentio Solutions αλλά και με τις συνεργασίες της με μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως το Stanford University και το Τμήμα Ψυχολογίας του University of California Riverside. Σκοπός των συνεργασιών αυτών είναι η πραγματοποίηση επιστημονικών μελετών πάνω στο προϊόν και στην αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του.

Η ελληνική Startup ιδρύθηκε το 2015, έχει την έδρα της στις Η.Π.Α. και γραφεία στην Αθήνα όπου γίνεται η ανάπτυξη των προϊόντων. Οι founders της εταιρείας είναι ο Γιώργος Ελευθερίου και ο Χάρης Τσίρμπας (πρώτη γραμμή της κεντρικής φωτογραφίας)
Η ομάδα αποτελείται από 16 άτομα με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, της Ανάλυσης Δεδομένων και της Ψυχολογίας με 6 μέλη της ομάδας είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.

Η Sentio Solutions έχει πάρει αρκετές χρηματοδοτήσεις Seed από VC accelerators και μεγάλα προγράμματα όπως τα Make in LA, SOSV, HAX και Anthemis Exponential Ventures.
Έχει κερδίσει και συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, τον MITEF Greece Startup Competition, National Hardware Cup, Pioneers Festival, EXECinsurtech όπου κέρδισε τον τίτλο Insurance Shaper of 2017, ενώ έχει μπει στη λίστα με τις 200 “Transformative” εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εντυπωσιακές οι περγαμηνές θα λέγαμε!

Τους περασμένους μήνες οργανώθηκαν οι διαδικασίες και οι λειτουργίες που απαιτούνταν για την έναρξη της κατασκευής του πρωτότυπου προϊόντος, του οποίου η παραγωγή έχει ξεκινήσει ήδη και θα συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες.
Το Feel θα βγει στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις