Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως η Tesla μπορεί να πέσει θύμα της πρωτοπορίας της και να πάει για Exit!

Ο Elon Mask πάει να γίνει και αυτός ένα παράδειγμα της ύβρις των αρχαίων Ελλήνων, παρά το ότι είναι το αγαπημένο παιδί των VCs που τον χρηματοδοτούν “ασυστόλως”. Η Tesla συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές και το τελευταίο μεγάλο της στοίχημα, “όλα ή τίποτα”,  το Model 3, δεν φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μάθαμε από την πορεία της Tesla, η οποία για να μην παρεξηγηθώ έχει παράξει εξαιρετική τεχνολογία με ηλεκτρικά μοτέρ – διαμάντια και αυτοματοποιημένη οδήγηση όταν άλλοι “έτρωγαν βελανίδια”, είναι ότι το να κατασκευάσει κανείς ένα αυτοκίνητο και ειδικά ηλεκτρικό είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση.
Μια υπόθεση στην οποία πολλές φορές η επιτυχία ή αποτυχία κρίνεται στις βαρετές λεπτομέρειες του προγραμματισμού παραγωγής, της επιλογής εξαρτημάτων ή των logistics
Ε, σε αυτό τον “βαρετό” τομέα ο Elon Musk πήρε κάτω από τη βάση με τους υπόλοιπους “διεκπεραιωτικούς” CEOs και “παλιές καραβάνες” να μειδιούν ειρωνικά και να τον περιμένουν στη γωνία…

Ο Elon Musk στην ουσία “ξύπνησε τα θηρία” και όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν δισεκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες αυτόνομης και αυτοματοποιημένης οδήγησης και ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.
Η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν εξαιρετικά ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα είναι στην αγορά το αργότερο μέχρι το 2020 – 2022.
Η VW, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα 320 μοντέλα του ομίλου μέχρι το 2022!

Δεν ξέρω αν θα δούμε ηλεκτρική Bugatti από την Audi αλλά Ferrari θα δούμε σίγουρα, μια και ο Sergio Marchionne φαίνεται να κάνει και αυτός “γαργάρα” τις δηλώσεις του ότι η Ferrari δεν πρόκειται να βγάλει SUV και κινητήρα χωρίς να καίγεται βενζίνη μέσα του… Και SUV ετοιμάζει η Ferrari, για να αντιμετωπίσει την Urus της Lamborghini, και θα δούμε ηλεκτρική Ferrari LaFerrari Aperta στο δρόμο με στόχο το Tesla Roadster 2.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι η Tesla έχει 2-3 χρόνια μπροστά της να επιτύχει το Model 3, σε αντίθετη περίπτωση θα βάζαμε στοίχημα για ένα μεγάλο Exit…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις