Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Καναδάς δοκιμάζει τη χρήση Blockchain για τη διαφάνεια στις κρατικές επιχορηγήσεις

Η κυβέρνηση του Καναδά δοκιμάζει τη χρήση Blockchain στις δημόσιες επιχορηγήσεις για να κάνει την όλη διαδικασία πιο προσιτή και διαφανή στο ευρύ κοινό.

Το National Research Council (NRC) του Καναδά υιοθέτησε τη πλατφόρμα Catena της Bitaccess η οποία χρησιμοποιεί το δημόσιο δίκτυο Ethereum για να ανακοινώνει τις δημόσιες επιχορηγήσεις σύμφωνα με άρθρο του globalnews.ca. Να σημειώσουμε ότι η Bitaccess είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής Bitcoin ATMs ο οποίος έχει αποφοιτήσει από τον διάσημο και εκλεκτικό accelerator Y Combinator.

Σε κάθε νέα επιχορήγηση το NRC στην ουσία γίνεται ένα νέο Smart Contract και οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο δημόσιο δίκτυο Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι μόλις επιβεβαιωθούν από τους miners δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ενώ οι όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Ethereum Blockchain είναι ότι προσφέρονται τα απαραίτητα προγραμματιστικά εργαλεία για να αναπτύξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εφαρμογές γύρω από το Blockchain και για αυτό είναι η βάση σχεδόν όλων των εφαρμογών που βασίζονται σε δημόσια Blockchain.

Μετά την πρόσφατη δήλωση ότι ο δημιουργός του Ethereum, Vitalik Buterin, ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το Ethereum μια και είναι απογοητευμένος από την κερδοσκοπία που γίνεται πάνω στα κρυπτονομίσματα, (ενώ έχουν φτιαχτεί για να εκδημοκρατίσουν διάφορες πτυχές της κοινωνίας μας),  αυτή η είδηση θα το αναπτερώσει το ηθικό…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις