Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bananacoin: Crowdfunding για βιολογικές μπανάνες στο Λάος!

Με την δυναμική που έχουν τα κρυπτονομίσματα, και τις χρηματοδοτήσεις Startups μέσω ICOs, εμφανίζονται συνεχώς νέα projects. To Bananacoin όπως και να το κάνουμε έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μια ομάδα Ρώσων, κατά βάση, επιχειρηματιών διέκριναν ότι η ζήτηση για μικρές μπανάνες ή αλλιώς “lady finger” στην Κίνα είναι μεγαλύτερη της προσφοράς και αποφάσισαν τρία χρόνια πριν να αγοράσουν μια φάρμα στο Λάος και να παράγουν βιολογικές μπανάνες.

Η ζήτηση για τις μπανάνες στη Κίνα παραμένει υψηλή, με την παραγωγή της συγκεκριμένης φάρμας να πωλείται πολύ πριν την συγκομιδή! Οπότε οι ιδιοκτήτες της φάρμας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση μέσω της έκδοσης κρυπτονομισμάτων – tokens για την επέκταση της φάρμας!

Τα ονόμασαν Bananacoin, έβγαλαν 14 εκατ. κομμάτια και βασίζονται στο Ethereum Blockchain. Όπως αναφέρεται στο σχετικό White Paper τα Bananacoins δεν είναι νομίσματα αλλά Utility Tokens, αντιστοιχούν δηλαδή σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Ένα Bananacoin αντιστοιχεί σε ένα κιλό μπανάνες το οποίο αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί με 0,5 δολ.
Παρόμοια λογική έχουν και τα Securities Tokens τα οποία διαπραγματεύονται σαν επενδυτικά προϊόντα μια και έχουν αντιστοίχηση με πολύτιμα μέταλλα ή κτηματαγορές π.χ.
Τα Equity tokens είναι τα πιο αμφιλεγόμενα μια και δίνουν πρόσβαση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μέσω χρηματοδότησης, αλλά με απουσία προς το παρόν οποιοδήποτε ρυθμιστικού πλαισίου.

Οι “επενδυτές” της φάρμας Bananacoin προαγοράζουν ένα κιλό μπανάνες ή την αξία τους για ένα κιλό. Εφόσον η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς και η τιμή της μπανάνας ανέβει στο μέλλον προφανώς θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα οφέλη.
Φυσικά, παρά το ότι για ευνόητους λόγους η Startup δεν θέλει να τα συνδέσει τα Bananacoins με τα νομίσματα, είναι πολύ πιθανό αυτά να διαπραγματευτούν στα χρηματιστήρια, όπως και τα άλλα κρυπτονομίσματα, και να ανέβει ακόμα περισσότερο ο αξία τους.

Παρά το “γραφικό” του ονόματος του Bananacoin, μαζί με το Filecoin είναι χειροπιαστά παραδείγματα σύνδεσης των κρυπτονομισμάτων με κάτι που έχει ή μπορεί να έχει αξία στον πραγματικό κόσμο και δεν είναι απλά μια φούσκα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις