Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chronicle: H Cybersecurity Startup της Alphabet

H Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε τη δημιουργία της Startup Chronicle η οποία έχει στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να εντοπίζουν αλλά και να προλαμβάνουν τις κυβερνοεπιθέσεις.

Άλλος ένας μεγάλος ανταγωνιστής για τις δεκάδες Cybersecurity Startups, αυτή τη φορά από την Alphabet και την εσωτερική αυτόνομη μονάδα καινοτομίας X. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι από την μονάδα X έχουν βγει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εξειδίκευσης όπως η MedTech Verily, η Waymo και η Dandelion αλλά και τεχνολογίες όπως το Project Tango και η πλατφόρμα Google Watch.

Η Chronicle θα λειτουργεί αυτόνομα φυσικά αλλά εντός Alphabet με τον CEO της, Stephen Gillett, να προέρχεται από την Symantec, o οποίος σε σχετικό blog post αναφέρει ότι η νέα εταιρεία να βοηθήσει να αυξηθεί ο εντοπισμός των απειλών κατά 10x από τις μονάδες ασφάλειας των επιχειρήσεων αλλά και να γίνει η δουλειά τους πιο εύκολη.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει χωρίζονται σε δυο τομείς: στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων από τις αναφερόμενες επιθέσεις ή ύποπτες συμπεριφορές στις δικτυακές υποδομές της εταιρείας και στην παροχή του VirusTotal, μια πλατφόρμα εντοπισμού Malware την οποία εξαγόρασε η Google το 2012.

Χιλιάδες υποψήφιες απειλές καταχωρούνται κάθε μέρα σε μεσαίες και μεγάλες εταιρείες με το αντίστοιχο τμήμα να μπορεί να ελέγξει και να αξιολογήσει ένα μικρό ποσοστό από αυτές.

Η Chronicle έρχεται να βοηθήσει σε ακριβώς αυτό το σημείο με τη χρήση έξυπνη ανάλυση των απειλών αυτών κάνοντας μια πρώτη σοβαρή αξιολόγησή τους χρησιμοποιώντας τις μεγάλες υπολογιστικές υποδομές της Google. Μόνο αυτό το γεγονός δίνει στην Chronicle ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις