Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξοδεύουμε 1 δισ. ώρες την ημέρα στο Facebook! (βλέποντας video)

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook για το 4 τρίμηνο, ο Mark Zuckerberg μας αποκάλυψε ότι μετά τις αλλαγές που έγιναν στον αλγόριθμο εμφάνισης νέων μειώθηκαν κατά 50 εκατ. οι ώρες που ξοδεύουμε κάθε μέρα στο Facebook ή 5%!

Τα οικονομικά αποτελέσματα αν και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών με έσοδα 12,97 δισ. δολ., 1,4 δισ. ενεργούς χρήστες την ημέρα και 2,13 δισ. το μήνα. Παρότι αυξήθηκαν οι χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι εντυπωσιακό δεδομένου ότι αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τα 2 δισ., αυτοί μειώθηκαν κατά 1 εκατ. στις Η.Π.Α. και στον Καναδά (στα 184 εκατ.).
Αυτή η λεπτομέρεια έριξε τη τιμή της μετοχής του Facebook σε συνδυασμό με αύξηση των δαπανών του λόγω φορολογίας αλλά και πρόσληψης 14.000 (!) ατόμων για να υποστηρίξουν την επιλογή και τον έλεγχο του περιεχομένου.
Η μετοχή ανέβηκε πάλι μόλις ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκε το κόστος της διαφήμισης στο Facebook και έτσι έγινε η αντιστάθμιση με τον μειωμένο αριθμό χρηστών στη μεγάλη και σημαντική αγορά της Β. Αμερικής.

Είχαμε γράψει πρόσφατα ότι ο Mark Zuckerberg θα περάσει δύσκολα εφόσον αποφασίσει να “φτιάξει” το Facebook, το οποίο από κοινωνικό δίκτυο έχει γίνει site με viral video και φωτογραφίες. Οι επενδυτές επιθυμούν οι χρήστες του να αυξάνονται και να σπαταλάν ώρες εντός του (για να βλέπουν τις διαφημίσεις).
Προς το παρόν το Facebook έχει χάσει το 5% της αφοσίωσης των χρηστών του και έκοψε και τις διαφημίσεις που αφορούν κρυπτονομίσματα.

Καθώς το Facebook ωριμάζει σαν εταιρεία θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις του Zuckerberg και το κατά πόσο εννοεί αυτά που λέει…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις