Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Asana: η αγαπημένη Startup των “μεγάλων” της Silicon Valley

H Asana ψάχνει για την νέα της χρηματοδότηση, Δ’ Γύρου μάλιστα ύψους 75 εκατ. δολ., και όλα δείχνουν ότι θα τη βρει μια και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περίπου 90 εκατ. δολ. από μεγάλα ονόματα της Silicon Valley.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Pitchbook, η Asana φλερτάρει με την κατάσταση μονόκερου και σε περίπτωση που δεν την γνωρίζετε, είναι μια εφαρμογή online ομαδικής διαχείρισης έργων για εταιρείες. Σε αυτή τη δημοφιλή κατηγορία παίζουν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως το Basecamp και το Trello.

Η Asana έχει την έδρα της στο San Francisco και ιδρύθηκε το 2008 από τον συνιδρυτή του Facebook, Dustin Moskovitz (αριστερά στη κεντρική φωτογραφία) και τον Justin Rosenstein, πρώην υψηλόβαθμο μηχανικό του Facebook, “εφευρέτη” του “Like button” και των Facebook Pages.

Είναι απόφοιτος του Y Combinator ενώ σε αυτή και σε όλους τους γύρους έχουν επενδύσει μεταξύ άλλων ο Peter Thiel, o Marc Andreessen, o Ben Horowitz, o Mark Zuckerberg, η Priscilla Chan, Sam Altman αλλά και μεγάλα VCs όπως τα Founders Fund, Benchmark, 8VC, με το αγγλικό Generation Investment Management του Al Gore να ηγείται.

Τελικά όλα είναι θέμα γνωριμιών όπως φαίνεται!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις