Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4 στις 5 καταχωρήσεις στο AirBnB στο Παρίσι είναι παράνομες!

Τελικά και οι παριζιάνοι δεν συμμορφώνονται με τον νόμο παρότι αυτό θεωρητικά είναι ένα “χαρακτηριστικό” των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους “φίλους” μας. Σύμφωνα με έρευνα της Le Figaro το 80% των καταχωρήσεων στο Airbnb για διαμονή στο Παρίσι δεν είναι σύμφωνες με το νόμο!

Για να φτάσει σε αυτό το νούμερο, η Le Figaro ανέλυσε σχεδόν 54.000 αγγελίες στο Airbnb για διαμονή στο Παρίσι. Από αυτές περισσότερες από 45.000 δεν περιείχαν τον υποχρεωτικό αριθμό εγγραφής στο μητρώο ενοικιαστών του Δήμου, μια διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική από τη 1η Δεκεμβρίου 2017.

Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να φαίνεται στις καταχωρήσεις στο AirBnB, μετά από μια σιωπηλή παράταση που δώθηκε μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει ακόμα και μπορεί να επιφέρει πρόστιμα μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες. Επίσης, όπως συμβαίνει και στην χώρα μας, επιτρέπεται η ενοικίαση μιας οικίας έως 120 ημέρες το έτος.

Περίπου 100.000 σπίτια στο Παρίσι είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, με το AirBnB να έχει περίπου 65.000, με τον Δήμο του Παρισιού να είναι ήδη σε θέση μάχης με το AirBnB με περίπου 1.000 ιδιοκτήτες να βρίσκονται στη “μαύρη λίστα” του Δήμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις