Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δημόσια εγγραφή με… κίνητρο 1 δισ. δολαρίων για την Spotify!

Την είσοδο των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μέσω δημόσιας εγγραφής, έχει βάλει ως στόχο η Spotify η οποία ξεκινά την σχετική διαδικασία με την χρηματιστηριακή της αξία να υπολογίζεται στα 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η συγκεκριμένη διαδικασία που επελέγη, επιτρέπει την διεξαγωγή μιας σειράς συναλλαγών εκ μέρους υφιστάμενων μετόχων (λ.χ. επενδυτές, υπαλλήλους κ.ά.) που θα έχουν την δυνατότητα να πωλήσουν τις μετοχές τους σε χρηματιστηριακούς επενδυτές.

Σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή αξία της Σουηδικής εταιρείας σήμερα υπολογίζεται περί τα 22,5 δισ. δολ., ενώ βρίσκεται παρούσα σε 61 χώρες παγκοσμίως. Η δε πλατφόρμα της περιλαμβάνει σε μηναία βάση 159 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, καθώς επίσης και 71 εκατομμύρια premium συνδρομητές.

Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, ο κύκλος εργασιών της Spotify για το 2017 ανήλθε στα επίπεδα των 4,09 δισεκατομμυρίων ευρώ, εν συγκρίσει με 2,95 δισεκατομμύρια ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος! Όσο για τις ζημιές που εμφάνισε, αυτές διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιες εν συγκρίσει με τα 539 εκατομμύρια ευρώ το 2016!

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Spotify αντιμετωπίζει διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό από σχεδόν… παντού: Τα παραδοσιακά formats (DVDs, CDs), τα ψηφιακά αρχεία (iTunes, MP4s, MP3s, κ.ά.), κλασικό και δορυφορικό ραδιόφωνο, online ραδιόφωνο, on-demand συνδρομητικές υπηρεσίες (Apple Music, Amazon Prime, Google Play Music / YouTube, SoundCloud, κ.ο.κ.).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις