Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ICO της Telegram “σήκωσε” 1,7 δισ. δολάρια! Αλλά δεν είναι αρκετά!

H Telegram Group Inc, η εταιρεία της ομώνυμης εφαρμογής κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων, που επιδιώκει να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, έσπασε το ρεκόρ στις ICO μια και αυτή άγγιξε τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια κανονιστική ενημέρωση.

Η Telegram “σήκωσε” 850 εκατομμύρια δολάρια από 94 επενδυτές το Μάρτιο, πέραν των 850 εκατομμυρίων δολαρίων που “σήκωσε” τον Φεβρουάριο και “μπορεί να ακολουθήσει μία ή περισσότερες μεταγενέστερες ICOs”, δήλωσε η εισηγμένη εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων σε ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η άντληση του σχεδιαζόμενου ποσού αποτελεί επιτυχία για το Telegram, δεδομένου ότι η πτώση του Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες έκανε τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς απέναντι στα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων“, δήλωσε ο Gennady Zhilyaev, πρώην διευθυντής του Templeton Emerging Markets Group στη Ρωσία, ο οποίος τώρα επενδύει σε εικονικά νομίσματα και αρχικές προσφορές νομισμάτων.

 Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον εξόριστο Ρώσο Πάολο Ντούροφ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα του ICO για να αναπτύξει το Blockchain Telegram Open Network, το οποίο περιλαμβάνει το Gram Cryptocurrency. Επιδιώκει να επιτρέψει ταχύτερες συναλλαγές από τα Bitcoin και Ethereum και να ανταγωνιστεί τις Visa και Mastercard.
Το ενδιαφέρον για την ICO της Telegram βοήθησε πρόσφατα την εταιρεία να ξεπεράσει το όριο των 200 εκατομμυρίων μηνιαίων ενεργών χρηστών, “με περισσότερους από 700.000 νέους χρήστες να εγγράφονται κάθε μέρα.” Η Telegram παραδέχτηκε ότι είχε αποτυχίες συνδεσιμότητας στην Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση την Πέμπτη, κατηγορώντας για τις διακοπές τον πάροχο του κέντρου δεδομένων.

Στη Ρωσία, η Telegram αντιμετωπίζει σοβαρό ενδεχόμενο να μπλοκαριστούν οι υπηρεσίες της, αφού αρνήθηκε να παράσχει κλειδιά κρυπτογράφησης στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις