Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εξωστρέφεια και η δικτύωση είναι ίσως οι καλύτερες παροχές του egg!

Σε όλο και περισσότερα demo day και διαγωνισμούς οι κριτές και συμμετέχοντες αναφέρουν ότι οι παροχές δικτύωσης και υποστήριξης που προσφέρουν τα προγράμματα και οι εταιρείες που τα “τρέχουν” είναι ίσως πιο σημαντικές από τα χρηματικά βραβεία.

Σίγουρα τα χρήματα βοηθάνε και μάλιστα πολύ στα πρώτα βήματα των ομάδων που οι Founders “καίνε” τα δικά τους χρήματα αλλά η δικτύωση με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο κάθε πρόγραμμα ή με άλλες Startups στο κάθε οικοσύστημα μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικές για το μέλλον της κάθε προσπάθειας.

Στο πρόγραμμα εξωστρέφειας egg κάθε χρόνο υλοποιούνται εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές αποστολές σε Ευρώπη, Αμερική και Μ. Ανατολή σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο, με στόχο τη διασύνδεση των επιχειρηματιών με ώριμα startup οικοσυστήματα του εξωτερικού και εν δυνάμει πελάτες, συνεργάτες και επενδυτές διεθνώς.

Επιπρόσθετα επισκέπτονται τις ομάδες του egg μεγάλα ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής σκηνής. Για παράδειγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο υποδέχθηκε την Πρύτανη της G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University in Toronto, πρώην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής / Ontario Government, Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη.

30 μεταπτυχιακοί φοιτητές του University of Washington με έδρα το Seattle, υπό τον καθηγητή τους Richard Moxon, οποίοι επισκέφθηκαν την ίδια περίοδο το egg και συναντήθηκαν με περισσότερες από 10 Startup εταιρείες του egg, δίνοντας, καταρχήν, την ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα ιδιαίτερα εξοικειωμένο αλλά και απαιτητικό κοινό και να λάβουν feedback σχετικά με την καινοτομία της ιδέας τους και τις δυνατότητες εμπορικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής egg, Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής MIT Media Lab και Μαρίνα Χατζοπούλου, πρόεδρος του Δ.Σ. στην Levitronix Technologies και Angel Investor πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στην Ελλάδα.

Επίσης από τον 4ο κύκλο του Egg διοργανώνονται αποστολές επιλεγμένων ομάδων στο πρόγραμμα StartMIT στη Βοστώνη με τους founders να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο MIT με την υποστήριξη mentoring από εξέχοντες καθηγητές και να επισκεφθούν εταιρείες τεχνολογίας στους τομείς ενδιαφέροντος των ομάδων.

Τέλος, η συνεργασία του egg με το Reload Greece έφερε 12 ομάδες τον περασμένο Ιανουάριο στο Λονδίνο οι οποίες συμμετείχαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης και εξέλιξης. Συγκεκριμένα, οι 12 ομάδες του egg, που βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν οι: Be My Quest, bike me up, HandsUp, hopwave, LocalBuddy, Knifeprint, ChainProof, Truevoyagers, Mantis Business Innovation, iBusiness, 3H Services και Cleopatra’s Sponges.

Φυσικά, αντίστοιχες ενέργειες προγραμματίζονται και για το 2018 και στο πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του egg στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, στο τέλος του προηγούμενου μήνα, όπου η Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager του egg παρουσίασε το πρόγραμμα, καθώς επίσης και εταιρείες που “γεννήθηκαν” στη Λ. Συγγρού.

Σημειώνεται, πως οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του egg είναι ανοικτές και θα παραμείνουν μέχρι και τις 23 Απριλίου 2018, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες!

Αναφορικά, τέλος, με το egg αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Την περίοδο 2013-2017, μέσω του egg, 355 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες από τις οποίες 86 έχουν Νομική Μορφή με συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα. Από αυτές, 6 εταιρείες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις