Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η “χρεοκοπία” της Tesla και ο “πλακατζής” Elon Musk

O Elon Musk μεταξύ πολλών άλλων είναι και “πλακατζής” μια και σε ένα Tweet ανήμερα της πρωταπριλιάς μας ανέφερε ότι η Tesla χρεοκόπησε και φυσικά έγινε ο σχετικός “ντόρος” στα σχόλια, με τον Musk να επανέρχεται στο θέμα μέσα στην ημέρα.

Είναι γνωστό ότι η Tesla “καίει” πολλά χρήματα και έχει εναποθέσει, (όπως και οι επενδυτές της) τις ελπίδες κερδοφορίας κάποιας στιγμής στο μέλλον στο προσιτό Model 3. Την εβδομάδα που προηγήθηκε το Tweet η Tesla είχε χάσει περίπου 8 δισ. δολ. χρηματιστηριακή αξία ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό έχει “μπει μέσα” 2 δισ. δολ. το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Βέβαια, εχθές με την ανακοίνωση της είδησης ότι ξεπερνιούνται τα προβλήματα στην παραγωγή του Model 3, υπήρξε αύξηση στην τιμή της μετοχής της.

Αλλά με την πιστοληπτική ικανότητα να έχει υποβαθμιστεί από την Moody’s πρόσφατα, τα Junk Bonds, την ανάκληση 123.000 Model S, τον θάνατο ενός οδηγού Model X στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, την έγκριση αποδοχών 2,6 δισ. δολ. στον Musk, τα θέματα με την συγχώνευση της SolarCity, η αναφορά σε χρεοκοπία, έστω και σαν πλάκα, είναι λίγο επίφοβη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις