Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Walmart εξετάζει την εξαγορά της Startup εταιρείας PillPack

Σε αρχικό στάδιο συνομιλιών για την εξαγορά της PillPack, μιας Startup εταιρείας που δραστηριοποιείται στον φαρμακευτικό τομέα, βρίσκεται η Walmart.

Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης; Η ηγέτιδα λιανεμπορική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο να επεκτείνει την δραστηριοποίησή της στον ευρύτερο τομέα της διάθεσης φαρμάκων και αντίστοιχων προϊόντων.

Κι αυτό, καθώς η PillPack ενεργοποιείται στο προ-πακετάρισμα φαρμάκων σε εμφανώς σηματοδοτημένα πακέτα με βάση την ημερομηνία και την ώρα της συσκευασίας τους με βάση τις ανάγκες και τις φαρμακευτικές συνταγές των ίδιων των πελατών.
Την ίδια στιγμή, έχει αναπτύξει φαρμακευτικό λογισμικό που με την σειρά του βοηθά καταλυτικά στον εν γένει συντονισμό της διαδικασίας της επαναγέμισης των φαρμάκων, της διασφάλισης της έγκαιρης αποστολής των πακέτων, ενώ παράλληλα παρέχει και ένα online dashboard για τους ίδιους τους ασθενείς.

Για την Walmart – που διαθέτει περί τα 4.700 φαρμακεία στις ΗΠΑ – οι μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικία πελάτες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της, γεγονός που εξηγεί την πρόθεσή της να επεκτείνει περαιτέρω τον τομέα φροντίδας υγείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προναφερθείσα Startup εταιρεία έχει καταφέρει να αντλήσει το ποσό των 118 εκατομμυρίων δολαρίων σε επίπεδο venture χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις