Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Intel επενδύει στα eSports και στο NBA 2K League

Η Intel ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία για να γίνει επίσημος του NBA 2K League, το επαγγελματικό πρωτάθλημα eSports που δημιουργήθηκε από το NBA και την Take-Two Interactive Software.

Το πρωτάθλημα του γνωστού ηλεκτρονικού παιχνιδιού NBA 2K πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Μάιο και θα αποτελείται από 17 ομάδες eSports, αρκετές από τις ομάδες του NBA, ενώ διαθέτει 102 από τους καλύτερους παίκτες NBA 2K στον κόσμο.

Ως επίσημος συνεργάτης τεχνολογίας του NBA 2K League, η Intel θα προσφέρει λύσεις cloud στις συμμετέχουσες ομαδες ενώ τα παιχνίδια θα τρέχουν σε υπολογιστές Alienware με 8ης γενιάς Intel Core i7-8700K επεξεργαστή.
Η Intel θα αναλάβει να αναπτύξει και  την υποδομή για το streaming των αγώνων στο κοινό μέσω του NBA 2K League Studio.

Τα Esports είναι μια ανερχόμενη βιομηχανία όπως έχουμε αναφέρει και η Intel επενδύει σημαντικά σαν πάροχος τεχνολογίας αλλά και χρηματικών επάθλων σε αυτές τις εκδηλώσεις επαγγελματιών παικτών ηλεκτρονικών παιχνιδιών με στόχο φυσικά να προωθήσει τους ισχυρούς επεξεργαστές της.

Για παράδειγμα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας έτρεξε το Intel Extreme Masters ενώ συνεργάζεται και με την ESL και θα προσφέρει 1 εκατ. δολ. στην ομάδα που θα κερδίσει τέσσερα τουρνουά Counter Strike: Global Offencive.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις