Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Adecco εξαγόρασε την EdTech General Assembly και η WeWork την Flatiron

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε την ελβετική εταιρεία επιλογής προσωπικού Adecco και τους συνεργατικούς χώρους γραφείων της WeWork. Οι άλλες δυο EdTech που εξαγοράστηκαν έχουν ένα κοινό: προσφέρουν εκπαίδευση προγραμματισμού μεταξύ άλλων!

Το ύψος της εξαγοράς της General Assembly με έδρα τη Ν. Υόρκη άγγιξε τα 413 εκατ. δολ., με την Startup να προσφέρει εκτός από εκπαίδευση προγραμματισμού και μαθήματα σχεδίου αλλά διοίκησης επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων.

Η General Assembly είχε συγκεντρώσει στον τελευταίο γύρο 70 εκατ. δολ. από μεγάλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Bezos Expeditions, το Family Office VC του ιδρυτή της Amazon. Σε κάθε περίπτωση η τιμή εξαγοράς είναι κάτω από αυτό που θα ήθελε η ίδια η Statrup, οι μεταγενέστεροι επενδυτές της και ίσως το οικοσύστημα.
Η Startup είχε έσοδα 100 εκατ. δολ. το 2017, 20 εκπαιδευτικά κέντρα, 50.000 αποφοίτους και πελάτες πάνω από 300 εταιρείες της λίστας Fortune 500.

Η Adecco έχει 100.000 επιχειρήσεις πελάτες σε όλο τον κόσμο και μέσω της General Assembly θα μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο πλούσιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες τους πελάτες της με το προσωπικό που επιλέγει να έχει τις ικανότητες που ζητούνται.

Τον περασμένο Οκτώβριο η WeWork είχε εξαγοράσει την Flatiron, η οποία προσφέρει online και offline μαθήματα προγραμματισμού για όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν νέα καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο. Η Flatiron ιδρύθηκε το 2012 και είχε σηκώσει 14 εκατ. δολ. μέχρι την εξαγορά της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις