Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Microsoft Ventures αλλάζει όνομα σε M12 και ανακοινώνει τις καλύτερες AI Startups

Το VC της Microsoft, λίγο πριν την ανακοίνωση των νικητών του παγκόσμιου διαγωνισμού Innovate.AI για καινοτόμες Startups που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για το ευρύ καλό, άλλαξε το όνομά του σε M12.

Όπως αναφέρει το σχετικό post o βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή είναι για να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη και τα προγράμματα της Microsoft για τις Startups, που θυμίζει τα “καλά” της Google με τις ονομασίες υπηρεσιών και messengers, μπερδεύοντας τον κόσμο.

H Μ12 ξεκίνησε σαν Microsoft Ventures, αυτός ο οργανισμός έγινε Microsoft Scaleups, και μετά έγινε πάλι Microsoft Ventures ενώ υπάρχει και πρόγραμμα Microsoft for Startups το οποίο αφορά συνεργασίες και υποστήριξη σε επίπεδο υπηρεσιών. Όλα αυτά οδηγούσαν σε δυσκολία πρόσβασης των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών στις επενδύσεις VC της Microsoft η οποία ξεκαθαρίζεται ότι θα γίνεται μέσω της M12.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η M12 πλέον έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 επενδύσεις VC μέσα σε δύο έτη σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, AI/ML, Βιομηχανικά Drones και 3D εκτύπωση.

Οι νικητές του διαγωνισμού Innovate.AI

Ο διαγωνισμός για AI Startups πραγματοποιήθηκε στην Β. Αμερική από την Madrona Venture Group, στην Ευρώπη από την Notion Capital και στο Ισραήλ από την Vertex Ventures με τις τρεις πρώτες εταιρείες  να λαμβάνουν 1 εκατ. δολ. με συμμετοχή όλων των partners και 500.000 δολ. σε Azure Credits και 100 άδειες Office 365.
Ένας νικητής θα λάβει 500.000 δολ. χρηματοδότηση ο οποίος θα χρησιμοποιήσει την ΑΙ για κοινωνικούς, ιατρικούς και περιβαλλοντολογικούς σκοπούς.
Ειδικά σε ότι αφορά στην Ευρώπη κατατέθηκαν προτάσεις από 32 χώρες, με τη Γαλλία, UK, Ολλανδία, Γερμανία και Ισπανία να είναι στις πρώτες θέσεις. Μπορείτε να δείτε όλους τους υποψήφιους νικητές εδώ

Οι 4 νικητές περιλαμβάνουν τις:

Envisagenics, μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία συνδυάζει θεραπευτικές μεθόδους ΑΙ και RNA για τη θεραπεία εκατοντάδων ασθενειών που προκαλούνται από σφάλματα στο RNA του ανθρώπου.

Hazy, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που χρησιμοποιεί την AI για να αυτοματοποιήσει την ανωνυμοποίηση δεδομένων, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να μοιράζονται δεδομένα με ασφάλεια.

ZenCity
, μια εταιρεία που εδρεύει στο Τελ Αβίβ που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει δεδομένα από συνομιλίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τις ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές και άλλους διαύλους επικοινωνίας, για να καταγράφει τις διάφορες τάσεις σε πραγματικό χρόνο στους αξιωματούχους της πόλης για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Voiceitt
, μια εταιρεία η οποία ασχολείται με την αναγνώριση της ανθρώπινης  ομιλίας που εδρεύει στο Ισραήλ, ο οποία έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί τη μη τυπική και δυσαρθρική ομιλία, βοηθώντας τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες και διαταραχές όπως η εγκεφαλική παράλυση, ο αυτισμός, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η ALS και η νόσος του Πάρκινσον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις