Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H RBS κλείνει 162 καταστήματα και απολύει 800 άτομα, λόγω… FinTech!

Η μεταστροφή του ενδιαφέροντος των καταναλωτών στις υπηρεσίες Mobile Banking και η άνοδος του FinTech έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις παραδοσιακές τράπεζες, ειδικά αυτές που δεν θέλουν ή δε μπορούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Τελευταίο “θύμα” της εξέλιξης η Royal Bank of Scotland η οποία είδε μεγάλο κομμάτι των πελατών της να πηγαίνει στις υπηρεσίες mobile banking ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σε όλη τη χώρα, κάτι που την ώθησε στο να προχωρήσει στο κλείσιμο 162 υποκαταστημάτων της και την απώλεια 792 θέσεων εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ στα 109 υποκαταστήματα που θα κλείσουν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα υπάρχει άλλο κατάστημα σε ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου για την εξυπηρέτηση των πελατών. Τα υπόλοιπα 53 καταστήματα θα κλείσουν τον Νοέμβριο.

Η RBS επίσης δήλωσε πως το σχέδιο που είχε εκπονηθεί για την δημιουργία μιας εναλλακτικής τράπεζας υπό την επωνυμία “Williams & Glyn” τελικά δεν θα υλοποιηθεί και η νέα αυτή τράπεζα θα ενσωματωθεί στις υπηρεσίες της RBS. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το κλείσιμο των υποκαταστημάτων μπορεί να προκαλέσει οικονομικό αποκλεισμό, κάτι το οποίο θα την αναγκάσει να παρέμβει.

Η RBS πρόσθεσε επίσης ότι γνώριζε ότι όλοι οι πελάτες δεν ήταν άνετοι ή εξοικειωμένοι με τη χρήση της online και κινητής τραπεζικής, οπότε δημιούργησε μια ομάδα εργασίας “TechXperts” για να υποστηρίξει τους πελάτες με εκπαίδευση και υποστήριξη με ψηφιακές δεξιότητες. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζόμενων, η ανακοίνωση και οι κινήσεις της τράπεζας αντιπροσωπεύουν το “γκρέμισμα” των ευθυνών της εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “πως γίνεται και ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, να δαπανά 1,8 εκατ. λίρες για ένα αποτυχημένο έργο πληροφορικής και στην επόμενη κίνηση της, να καταστρέφει το δίκτυο των απαραίτητων υποκαταστημάτων της;”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις