Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HMD Global (Nokia Smartphones) σήκωσε 100 εκατ. δολ.!

Η HMD Global, η εταιρεία παραγωγής των Nokia Smartphones, σήκωσε 100 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης για να ενισχύσει την διεθνή της επέκταση.

Η Nokia έχει κάνει μια δυνατή επιστροφή μια και εμφανίζεται στη κορυφαία λίστα πωλήσεων στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σύμφωνα με στοιχεία της Canalys.

Μεταξύ των επενδυτών είναι η Wonderful Stars, θυγατρική της FIH Mobile της Hon Hai Precision (Foxconn), η οποία θα κατέχει το 6% των μετοχών της εταιρείας μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Άλλοι αγοραστές περιλαμβάνουν τις εταιρείες επενδύσεων Ginko Ventures και DMJ Asia Investment Opportunity.

Από τότε που η HMD Global ανέλαβε το σήμα της Nokia το 2016 – υπογράφοντας μια άδεια που της επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το όνομα μέχρι το 2024 – επεκτάθηκε γρήγορα η γκάμα συσκευών Nokia και σημείωσε σημαντική πρόοδο ειδικά στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η HMD Global έχει αποστείλει πάνω από 70 εκατομμύρια συσκευές την πρώτη της χρονιά, έχει πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες με ενεργοποιήσεις τηλεφώνων προερχόμενες από 170 χώρες. Σήμερα, τα τηλέφωνα της Nokia πωλούνται σε πάνω από 250.000 καταστήματα λιανικής πώλησης ανά τον κόσμο μέσα από από 600 εμπορικούς συνεργάτες.

Το οικονομικό έτος 2017, η HMD Global παρουσίασε συνολικά έσοδα 1,8 δισ. Ευρώ (2,13 δισ. Δολάρια ΗΠΑ) μαζί με λειτουργική ζημία ύψους 65 εκατ. Ευρώ (77 εκατ. USD).

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Nokia στον τομέα των συσκευών σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις