Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Epic Games θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. στα ESports λόγω Fortnite!

Αν έχετε παρατηρήσει τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού να κάνουν διάφορες εξεζητημένες χορευτικές φιγούρες στα καλά καθούμενα μην απορήσετε! Φταίει το Fortnite!

Μια τεράστια επένδυση στο χώρο των ESports ανακοίνωσε μόλις η Epic Games, γνωστή παλιότερα για το παιχνίδι Unreal Tournament, την μηχανή γραφικών 3D, Unreal Engine, και πλέον για το εξαιρετικό multiplayer Fortnite.

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλή παιχνίδια βολών τρίτου προσώπου σήμερα με μια βάση 45 εκατ. παικτών! Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα έπαιζαν ταυτόχρονα 3,4 εκατ. παίκτες!
Δεν παίζουν φυσικά όλοι μαζί αλλά συμμετέχουν σε παιχνίδια αλληλο-εξόντωσης σε ένα νησί ανά εκατοντάδες. Το νεωτεριστικό στοιχείο είναι ότι οι παίκτες μπορούν να χτίσουν μικρά ή και μεγάλα οχυρά από υλικά που συλλέγουν από τον κόσμο γύρω τους για λόγους στρατηγικής, προφύλαξης κλπ.

Πριν το Battle Royal υπήρχε το επί πληρωμή Fortnite Save the World, όπου οι παίκτες συνεργαζόντουσαν και έχτιζαν μεγάλα προστατευτικά κτίσματα για αποκρούσουν τις στρατιές των ζόμπι και ακολούθως να τα εξοντώσουν.
Το Fortnite Battle Royal είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και πάτησε πάνω στο Save The World, (το οποίο φυσικά δεν έχει την δημοφιλία του νεώτερου και πρόκειται και αυτό να γίνει Free-to-play σύντομα).

Αν και το παιχνίδι είναι θεωρητικά δωρεάν, μια και βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, για να αποκτήσεις εφόδια για τις μάχες (και όχι μόνο) πληρώνεις 950 V-Bucks (τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 10 ευρώ),  βέβαια τα χρήματα για την εταιρεία βγαίνουν από αλλού!
Η Epic Games βγάζει περίπου 100 εκατ. δολ. το μήνα από αγορές παικτών εντός του παιχνιδιού για στολές και χορούς! Οι χοροί εκτελούνται στο Lobby πριν ξεκινήσει ο αγώνας, είτε στις νίκες επικράτησης ή και εν μέσω του παιχνιδιού για τους μερακλήδες!
Το παιχνίδι διασυνδέει παίκτες από τις εκδόσεις για PC, PS4, Xbox One και iOS και από το καλοκαίρι και από Android.

Η Epic Games όπως προαναφέραμε θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. για έπαθλα σε επαγγελματικούς αγώνες Fortnite! Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, το 2017 και τα 10 κορυφαία παιχνίδια Esports (LoL, Dota 2, ΝΒΑ 2Κ κ.α.) πρόσφεραν σε έπαθλα 90 εκατ. δολ. ενώ όλη η αγορά Esports έχει τζίρο λίγο κάτω από 1 δισ. δολ. ενώ φυσικά αναπτύσσεται ραγδαία!

Αν και το προφίλ των παικτών Esports είναι αγόρια έφηβοι στη συντριπτική πλειοψηφία η Epic Games επιθυμεί να διευρύνει το κοινό αυτό, αλλά και αυτό που παρακολουθεί τους αγώνες χωρίς να μας αποκαλύπτει ακόμα τον τρόπο που θα το πετύχει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις