Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft επενδύει στο gaming και εξαγοράζει 5 εταιρείες παιχνιδιών!

Σε μια ξεχωριστή παρουσίαση και στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης για gaming, Ε3, η Microsoft έδειξε σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στην Sony και την Nintendo, ότι είναι και παραμένει στην αιχμή του gaming τόσο στο PC όσο και στο XBOX, ανακοινώνοντας πέντε εξαγορές studio!

H Microsoft δεν έκανε και τις καλύτερες επιλογές τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα στούντιο και τους αποκλειστικούς τίτλους, με μεγαλύτερο παράδειγμα την Bungie. Η Microsoft Studios με τη σημερινή μορφή της ιδρύθηκε το 2007 με τον Phil Spenser να ήταν και να παραμένει ο ιθύνων νους. Από τότε έχουν γίνει πολλές ανακατατάξεις με τις θυγατρικές της Microsoft Studios να ήταν μέχρι χθες οι: Mojang, Rare, 343 Industries, Lift London, The Coalition και Turn 10. Από σήμερα προστέθηκαν αλλά 4 studio ανάπτυξης παιχνιδιών συν ένα που δημιουργήθηκε εσωτερικά.

Το μεγάλο πρόβλημα των μικρο-μεσαίων studio είναι ότι είναι “μεγάλα” για να αναπτύσσουν μικρούς και ανεξάρτητους τίτλους (οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν ικανά για την επιβίωση τους έσοδα) και μικρά για αναπτύξουν τίτλους AAA όπως λέγονται (κάθε τέτοιος  τίτλος μπορεί να κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια), με τις περισσότερες εταιρείες να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Προτού αναφερθούμε στις νέες εταιρείες των Microsoft Studios θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Phil Spenser αναφέρθηκε σε πληθυντικό σε ότι αφορά στα XBOX του μέλλοντος κάτι που δείχνει ότι θα υπάρξουν κονσόλες και για Streaming.

Undead Labs
Έχει την έδρα της στο Seattle και ιδρύθηκε το 2009, έχει 80 άτομα προσωπικό και ο τίτλος hit είναι το State of Decay το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2011 και βγήκε το 2013. Σήμερα πάνω από 2 εκατ. παίκτες παίζουν online σε έναν ανοικτό κόσμο ενώ ετοιμάζεται το State of Decay 2. Δεν ανακοινώθηκε το ύψος της εξαγοράς.

Playground Games
Η αγγλική εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και σε περίπτωση που δεν την γνωρίζετε είναι υπεύθυνη για το εξαιρετικό Forza Motorsport του XBOX. Μια αναμενόμενη  κίνηση μια και όλη η ομάδα άνω των 200 ατόμων ασχολείται αποκλειστικά με ένα game του XBOX. Επίσης δεν ανακοινώθηκε το ύψος της εξαγοράς.

Compulsion Games
Έχει την έδρα της στον Καναδά, ιδρύθηκε το 2009 και είναι μια μικρή εταιρεία, των 40 ατόμων, για τα δεδομένα της Microsoft. Το πιο γνωστό παιχνίδι της είναι το We Happy Few και ήταν μια επιλογή έκπληξη.

Ninja Theory
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε το κοινό την ανακοίνωση αυτή μια και η αγγλική εταιρεία του Tameem Antoniades και του DmC Devil May Cry πέρασε δύσκολα χρόνια και λίγο πριν τη χρεοκοπία εμφάνισε το εξαιρετικό και ατμοσφαιρικό Hellblade: Senua’s Sacrifice και γύρισε το παιχνίδι. Όπως ανέφερε ο Antoniades η επιλογή αυτή, παρά το ότι η εταιρεία μπορούσε να σταθεί αυτόνομα, έγινε για να εστιάσει η ομολογουμένως ταλαντούχα ομάδα σε τίτλους που θέλουν να φτιάξουν και όχι με αυτούς που “πρέπει”.

The Initiative
Το Studio δημιουργήθηκε εσωτερικά στα Microsoft Studios με τον πρώην υπεύθυνο της Crystal Dynamics, Darrel Gallagher, να ηγείται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις