Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Βρετανική Cybersecurity Panaseer επενδύει η Cisco

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αντλήσει σε πρώτο γύρο χρηματοδότησης η Panaseer, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του λογισμικού κυβερνοασφάλειας.

Της διαδικασίας ηγήθηκε η Evolution Equity Partners με την ενεργή συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Notion CapitalAlbion CapitalWinton Ventures και Paladin Capital Group, καθώς επίσης και ο νέος επενδυτής Cisco Investments.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα της Panaseer χρησιμοποιεί αποκλειστικούς αλγόριθμους για την εκτέλεση της διαδικασίας “ανάλυσης οντοτήτων” προκειμένου να δημιουργήσει μια ακριβή εικόνα των στοιχείων ενεργητικού ενός οργανισμού, όπως λ.χ. συσκευές, εφαρμογές και ανθρώπινο κεφάλαιο.

Η πλατφόρμα μετρά συνεχώς την ασφάλεια αυτών των στοιχείων ενεργητικού αναλύοντας αυτόματα τα δεδομένα από τις μυριάδες τεχνολογιών ασφαλείας που στο μεταξύ αναπτύσσονται και εγκαθίστανται. Αποτέλεσμα; Οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν μια “ζωντανή” εικόνα του κινδύνου για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιγράφονται μέσω ενός κοινού πλαισίου ασφάλειας όπως λ.χ. το NIST.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, το συγκεκριμένο στοιχείο ενεργητικού, καθώς επίσης και πληροφορίες ελέγχου με αντίστοιχα δεδομένα που επισημαίνουν τα “ευαίσθητα” σημεία, αλλά και τις διαρκώς αναδυόμενες απειλές, η πλατφόρμα Panaseer παρέχει πλήρη όσο και ρεαλιστική εικόνα του επιπέδου της ισχύος και της δυναμικής που εμφανίζει μια εταιρεία ή οργανισμός στον κυβερνοχώρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις