Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Visa επενδύει στην ισραηλινή Behalf και στον δανεισμό των MμΕ

Η Visa ανακοίνωσε πρόσφατα την επένδυσή της στην ισραηλινή Startup Behalf με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω εύκολης πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Η Behalf παρέχει λύσεις κεφαλαίου κίνησης για μικρές επιχειρήσεις και ευέλικτη χρηματοδότηση, μέσω marketplace και AI, για εταιρικές αγορές μέχρι του ποσού των 50.000 δολ.. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Visa θα προσφέρει στους πελάτες της Behalf μια πιστωτική Visa Virtual Card η οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις άμεση χρηματοδότηση. Η κάρτα θα προσφερθεί αρχικά στις Η.Π.Α. ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση σε άλλες αγορές κατά τους επόμενους μήνες.

Η Visa δήλωσε ότι η επένδυση και η εταιρική σχέση αποτελούν μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της να προσφέρει προϊόντα σε μικρές επιχειρήσεις μέσω FinTech Startups. Είναι επίσης μέρος των προηγουμένως ανακοινωθέντων σχεδίων της Visa για επενδύσεις  100 εκατομμυρίων δολαρίων σε FinTechs. Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Money 20/20 που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ τον περασμένο Ιούνιο.

Η Behalf είναι η πρώτη επένδυση της Visa σε ισραηλινή Startup και ακολούθησε την πρόσφατη έναρξη του Visa Innovation Studio στο Tel Aviv.

H Startup Ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη και στο Τελ Αβίβ και τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για χρηματοδότηση χρέους από ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Soros Fund Management LLC και η Viola Credit, ενώ μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 306 εκατ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις