Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι εταιρείες ένδυσης και υπόδησης θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τους δασμούς των Η.Π.Α.

Με τους δασμούς των Η.Π.Α. στις εισαγωγές από Κίνα να είναι έτοιμες να ανακοινωθούν, ένας υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της βιομηχανικής ένωσης ένδυσης και υπόδησης δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αγοραστές θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων, Rick Helfenbein, δήλωσε συγκεκριμένα ότι η ένωση έχει ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις δασμών, ανέφερε το CNBC.

Έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα με αυτή την κατάσταση των δασμών“, δήλωσε ο Helfenbein στο CNBC. “Αυτό είναι αποδιοργανωτικό για τις αλυσίδες εφοδιασμού μας, και με τη σειρά του αυτό είναι επιζήμιο για τις επιχειρήσεις μας“.

Συγκεκριμένα, ο τομέας των υποδημάτων και των ενδυμάτων θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τους δασμούς, καθώς το 72% των υποδημάτων, το 41% ​​των ενδυμάτων και το 84% των αξεσουάρ που εισάγονται στη χώρα προέρχονται από την Κίνα. Επιπλέον, ο Helfenbein είπε ότι οι χώρες προέλευσης των προϊόντων, εκτός από την Κίνα, είναι το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και την Ινδία. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία δεν διαθέτει πολλές άλλες επιλογές προμηθευτών.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν για δασμούς ύψους 10% σε εισαγωγές από Κίνα ύψους 200 δισ. δολ. και σε τομές όπως καταναλωτικά προϊόντα, μηχανήματα, βιομηχανικά προϊόντα αλλά και τρόφιμα.

Σύμβουλοι του Προέδρου των Η.Π.Α. εν τω μεταξύ προτείνουν  δασμούς 25% για τις κινεζικές εισαγωγές! Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής (NRF) των Η.Π.Α. δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επιζήμια για την οικονομία των ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NRF, Matthew Shay, είπε στο Chain Store Age ότι η κίνηση θα είναι “ένα ακόμη βήμα προς την εξάλειψη των οφελών της φορολογικής μεταρρύθμισης”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις