Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Syncbnb: 600.000 δολ. συνολική χρηματοδότηση από Velocity.Partners και angels και επέκταση στο εξωτερικό

Η Syncbnb ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο γύρο χρηματοδότησης 380.000 δολ. από την Velocity.Partners, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση σχεδόν στα 600.000 δολ.

Η Syncbnb προσφέρει στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές καταλυμάτων διακοπών προς ενοικίαση τη δυνατότητα συγχρονισμού των ημερολογίων κρατήσεων τους σε διαφορετικές πλατφόρμες, βοηθώντας τους να αυξήσουν τα έσοδά τους και να αποφύγουν τις διπλές κρατήσεις.

H Syncbnb έχει πάρει αρχική χρηματοδότηση 210.000 δολ. από ιδιώτες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Δημήτρη Μάρη, Γιώργο Δασκαλάκη, Φίλιπ Μπρινκμαν και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της Syncbnb σε πάνω από 1.200 ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και διαχειριστών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, η χρήση πολλαπλών ψηφιακών καναλιών  κρατήσεων αυξάνει τα έσοδα κατά μέσο όρο 2,2 φορές, καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση μιας διαχειριστικής υπηρεσίας.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες Startups, η ιδέα της Syncbnb ξεκίνησε όταν το 2016, όταν ο συνιδρυτής και CEO, Αλέξανδρος Καραβίτης, (κεντρική φωτογραφία) αποφάσισε να βάλει το εξοχικό του πρώτα στο AirBnb και μετά στο Booking.com. Αυτή η κίνηση αύξησε τις κρατήσεις σημαντικά, κάτι που επαναλήφθηκε όταν μπήκε το εξοχικό και στις άλλες παρεμφερείς πλατφόρμες, αυξάνοντας εκθετικά τις κρατήσεις.

Όπως αντιλαμβανόμαστε το να έχεις το ίδιο ακίνητο προς ενοικίαση σε πολλές πλατφόρμες δυσκολεύει σημαντικά την διαχείρισή του μια και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσέχει τις διπλοκρατήσεις και να μπαίνει σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά και να επεμβαίνει στις αναρτήσεις.

Στις αρχές του 2017 ξεκίνησε η Syncbnb με τον Πέτρο Ζιώγα συνιδρυτή και CTO, με την υπηρεσία να προσφέρει στους ιδιοκτήτες εύκολη καταχώρηση του σπιτιού σε περισσότερα από 200 κανάλια εξασφαλίζοντας ότι οι κρατήσεις τους θα συγχρονίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και με απόλυτη αξιοπιστία παντού.

Ο Πέτρος Ζιώγας δηλώνει σχετικά: “Είμαστε τόσο σίγουροι για τη λύση που διαθέτουμε, ώστε να προσφέρουμε εγγύηση μηδενικών διπλοκρατήσεων, η οποία είναι μοναδική στον τομέα μας και προσφέρει στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές την ηρεμία που χρειάζονται“.

Ο Αχιλλέας Πετρόπουλος, συνεργάτης της Velocity.Partners, σημείωσε ότι “η Syncbnb έχει όλα τα συστατικά για να γίνει μια επιτυχημένη εταιρεία: λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα του πελάτη με μοναδικό τρόπο. Η αγορά ενοικιαζόμενων κατοικιών εκτοξεύεται και η ιδρυτική ομάδα, ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος, έχουν βαθιά γνώση του κλάδου και την απαραίτητη τεχνογνωσία“.

Η Syncbnb σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να βελτιώσει την ομάδα της, να ενισχύσει περαιτέρω το προϊόν της και να εισέλθει στην ισπανική αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις