Η Apple εξαγοράζει Startup η οποία φτιάχνει φακούς για γυαλιά AR

Το βασικό πρόβλημα της Ενισχυμένης Πραγματικότητας (AR) είναι ότι η οθόνες προβολής των γραφικών θα πρέπει να ενσωματωθούν σε οπτικούς φακούς των γυαλιών της αγοράς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτοί και φθηνοί στην μαζική παραγωγή. Αυτό το πρόβλημα θέλει να λύσει η Apple με την εξαγορά της Startup Akonia Holographics.

H Akonia έχει την έδρα της στο Colorado των Η.Π.Α., ιδρύθηκε το 2012 από ειδικούς επιστήμονες στην ολογραφία για την αποθήκευση δεδομένων. Προφανώς υπήρξε αλλαγή πλεύσης και ασχολήθηκε με οπτικά για γυαλιά AR σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Startup, υπάρχουν πάνω από 200 πατέντες στο θέμα με πρωτότυπα που προσφέρουν ευκρινή γραφικά, πλήρους χρωματικής παλέτας, με ευρύ οπτικό πεδίο.
Η Akonia έχει σηκώσει πάνω από 11 εκατ. δολ. το 2012 και φυσικά όπως συνηθίζει η Apple δεν υπάρχουν πληροφορίες για την χρονική περίοδο της εξαγοράς ή το ύψος της.

Η Apple είναι γνωστό ότι έχει μέσα στα πλάνα της γυαλιά AR, τα οποία θα προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες, από τον κόσμο γύρω μας, αλλά και από το Smartphone μας, με πιθανό έτος εμφάνισης το 2020.

Προϊόντα AR έχουν ήδη στην αγορά η Microsoft με το HoloLense και η Magic Leap αλλά προορίζονται για εσωτερική χρήση. AR σε φακούς γυαλιών ετοιμάζουν αρκετές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Deutsche Telekom μαζί με την Zeiss.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις