Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι περιορισμοί της Κίνας στα videogames δημιουργούν προβλήματα στην Tencent

Κατά περίπου 20 δισ. δολάρια υποχώρησε η χρηματιστηριακή αξία της Tencent Holdings την Παρασκευή, μετά την απόφαση της Κίνας να θέσει πιο αυστηρούς κανόνες για τα online παιχνίδια, αυξάνοντας τους ρυθμιστικούς κινδύνους για τις εταιρείες στη μεγαλύτερη αγορά τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Το υπουργείο Παιδείας της Κίνας, σε ανακοίνωσή του αργά την Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να περιορίσουν τον αριθμό των νέων online video games και να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό του χρόνου που οι νέοι περνούν παίζοντας παιχνίδια, σύμφωνα με το Reuters.

Η οδηγία του Πεκίνου συμπεριλαμβάνεται σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, όπου περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα πρέπει να ανταποκριθεί στην επιδείνωση των ποσοστών μυωπίας μεταξύ των νέων, αποδίδοντας εν μέρει ευθύνες για το φαινόμενο αυτό στην εξάπλωση των κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι νέοι περιορισμοί αποτελούν την πιο πρόσφατη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Tencent, η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών και κοινωνικών μέσων της Κίνας, η οποία νωρίτερα αυτόν τον μήνα απέδωσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των κερδών της σε διάστημα σχεδόν 13 ετών στο «πάγωμα» των εγκρίσεων για νέα παιχνίδια, ενώ έχει στο χαρτοφυλάκιο της αρκετές γνωστές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Supercell.

Οι μετοχές της Tencent, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται στα 414,12 δισ. δολάρια, υποχώρησαν την Παρασκευή έως και 5,4%, παρασύροντας σε πτώση και τις άλλες κινεζικές εταιρείες video games, για να κλείσει τελικά με πτώση 4,9%.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tencent έχει χάσει πάνω από 160 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας από το υψηλό της τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για τους ρυθμιστικούς κανόνες, και πλέον είναι βρίσκεται στη δεύτερη θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης στην Ασία, πίσω από την Alibaba.

Πηγή: EMEAgr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις