Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού Digital Greece στην ΔΕΘ

Όπως συνηθίζεται σε εκδηλώσεις με Startups του βεληνεκούς της πρωτοβουλίας Digital Greece στην φετινή ΔΕΘ έτρεξε και ο σχετικός διαγωνισμός pitch δέκα ομάδων.

Οι δέκα αυτές ομάδες που έκαναν παρουσίαση ήταν μέρος της μεγάλης αποστολής Digital Greece με 128 Startups συνολικά στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα της Plant Box, μία φορητή – τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως. Η εταιρεία του Βασίλη Τσιπά έχει την έδρα της στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και πήρε τη 1η θέση στα Athens Startup Awards 2018.

To δεύτερο βραβείο το κέρδισε η Geabit, του 19χρονου Βαγγέλη Καραθάνου, η οποία έχει φτιάξει ένα τεχνολογικό εργαλείο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης το οποίο βοηθά του αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και ποιοτικές καλλιέργειες. Η Geabit είχε κερδίσει και στον διαγωνισμό  Israel at 70: Innovation at its Best 2018 για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα ο οποίος την έστειλε σε μια επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ και στο DLD Innovation Festival μαζί με την νικήτρια των Startupper Awards.

To τρίτο βραβείο κέρδισε η Ingredio της Ζωής Κούρνια, η οποία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή η οποία ελέγχει τα συστατικά των τροφών και των καλλυντικών και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής και όχι μόνο και δίνει μια εικόνα για την επικινδυνότητα τους, από πρόκληση αλλεργιών και ερεθισμών μέχρι την υποψία δημιουργίας καρκίνου.

Οι υπόλοιπες ομάδες του διαγωνισμού:

Ferryhopper: μια εφαρμογή εύρεσης και κράτησης ταξιδιών με πλοία, πολλαπλών διαδρομών. Κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Foodity: η ομάδα Sustainable Food Movement Greece του egg παρουσίασε μια εφαρμογή έξυπνης και δημιουργικής διαχείρισης στο πλεονάζον φαγητό στα premium εστιατόρια, boutique και ξενοδοχεία κατηγορίας άνω των 3 αστέρωναντί να πεταχτεί μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό ο καταναλωτής, σε χαμηλό κόστος αγοράς.

TEKMON Geomatics: άλλη μια ομάδα του egg, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για την μαζική ειδοποίηση και διαχείριση ομάδων προσωπικού σε κίνηση. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με εργαζομένους εκτός γραφείου και εν κινήσει, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεργάζονται καθημερινά, να ενημερώνονται και να χειρίζονται τυχόν έκτακτα και άλλα περιστατικά.

Botilia.gr: ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα κρασιού με επιλεγμένα κρασιά μικρών και μεγάλων οινοπαραγωγών και boutique οινοποιείων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

My Lingo Trip: μια πλατφόρμα online από την Θεσσαλονίκη η οποία προσφέρει μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω Skype, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών. Συνεργάζεται με 43 καθηγητές και έχει ήδη 530 μαθητές, 70% των οποίων είναι από την Κεντρική Ευρώπη.

Bubbllz: Μια υπηρεσία ψηφιακού marketing που κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις αγορές μέσω των Social Media, με τους χρήστες να μοιράζουν τη φωτογραφία του προϊόντος και να κερδίζουν δώρα και ανταμοιβές.

HAMsystems: με μια πλατφόρμα ελέγχου ηλεκτρικών συσκευών για το σπίτι με στόχο την αυτοματοποίηση λειτουργιών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι τρεις νικητές κέρδισαν μια θέση στην επόμενη επιχειρηματική αποστολή της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθηνών του ΕΒΕΑ και όλες οι ομάδες συμμετοχή στο 2ο Athens Innovation Festival που θα γίνει το προσεχή Νοέμβριο στο Ζάππειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις