Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι τραπεζικοί κολοσσοί “στο κυνήγι” των προγραμματιστών

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες ασκούν τις δραστηριότητές τους, παρατηρείται μια αναδυόμενη τάση στον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επαναπροσανατολίζουν τις αποφάσεις πρόσληψης.

Με πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις στην εξωστρέφεια, η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, τα ψηφιακά νομίσματα και οι διαδικτυακές εφαρμογές είναι οι νέες λέξεις-κλειδιά στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτή η πρόσφατη μετατόπιση των παραδειγμάτων είναι εξίσου μια ευκαιρία, καθώς αποτελεί μια πρόκληση για τους προγραμματιστές με υψηλή ειδίκευση να εφαρμόσουν τα ταλέντα τους σε ένα νέο περιβάλλον και μια πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα να τους προσελκύσει.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μετατρέπονται κατά μία έννοια σε Tech Companies, καθώς διαθέτουν τις στρατηγικές ψηφιακής μετατροπής τους, αλλά βρίσκονται στο κυνήγι να καλύψουν με τεχνολογικό ταλέντο τις κρίσιμες θέσεις που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση αυτών των στρατηγικών.

Υποστηριζόμενες από τεράστιους προϋπολογισμούς, εταιρείες όπως η Goldman Sachs επιδεικνύουν αυξημένη κερδοφορία χάρη στην τεχνολογία που επιτρέπει στον τραπεζικό τομέα να παράγει υψηλότερα έσοδα. Το 2017, η εταιρεία έλαβε συνολικά έσοδα ύψους περίπου 32,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 917 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Goldman Sachs απασχολεί ήδη περίπου 37.000 άτομα, ενώ κοιτάζοντας τους τίτλους εργασίας που προσφέρονται, φαίνεται ότι ο τραπεζικός κολοσσός αναζητά προγραμματιστές, με ισχυρή κλίση προς τους προγραμματιστές με εμπειρία στην Java. Προσφέρει 686 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η Ινδία, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η JP Morgan αναζητά επιπλέον 8.700 νέους υπαλλήλους, με έμφαση στην ενίσχυση της ομάδας μηχανικών και προγραμματιστών λογισμικού. Οι περισσότερες από τις νέες λίστες εργασίας βρίσκονται εντός των ΗΠΑ, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει η επενδυτική τράπεζα. Κοιτάζοντας τις θέσεις εργασίας, η τράπεζα στρέφεται στους προγραμματιστές λογισμικού και τους μηχανικούς, ειδικά σε εκείνους που είναι πολύ έμπειροι στην Java.

Προσφέρει 487 θέσεις εργασίας προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες στελέχη σε τεχνολογικούς ρόλους, ενώ παράλληλα προτίθεται να δαπανήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρική και επενδυτική τράπεζα φέτος, πολλά από τα οποία αναμένεται να προχωρήσουν σε τεχνολογικές πρωτοβουλίες.

Ως αποτέλεσμα του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν μεγάλες προσλήψεις στα τμήματα τεχνολογίας και πέραν αυτών, οπότε εάν είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε στην εποχή της καινοτομίας, ετοιμάστε το βιογραφικό σας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις