Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το iPhone XS Max κοστίζει στην Apple μόλις 443 δολάρια!

Η Apple παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το iPhone XS Max, με τη βασική έκδοση να ξεκινά από τα 1.099 δολάρια, 1.249 δολάρια για την έκδοση με τα 256GB και 1.449 δολάρια για εκείνη με τα 512GB. Σύμφωνα όμως με μία έκθεση του TechInsights τα υλικά κατασκευής του iPhone κοστίζουν όλα μαζί 443 δολάρια.

Δηλαδή, περίπου 50 δολάρια παραπάνω από όσο κόστισε στην Apple το iPhone X την περυσινή χρονιά και 1.000 περίπου δολάρια πάνω από την τελική τιμή του! Και φυσικά δεν παίρνουμε υπόψη μας την τιμή του στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη λίστα, είναι σαφές ότι το OLED panel, το οποίο κατασκευάζεται από την Samsung, είναι το πιο ακριβό εξάρτημα για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Το κόστος της οθόνης σε σύγκριση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 5%, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το XS Max φέρει μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 6,3 ιντσών από την οθόνη 5,8’’ του iPhone X.

Το δεύτερο πιο ακριβό εξάρτημα αφορά την κατηγορία επεξεργαστής/modem που ξεκίνησε από 66 δολ. στο iPhone X και έφτασε τα 72 δολ. στο iPhone XS Max, δηλαδή μία αύξηση της τάξεως του 10%. Σύμφωνα βέβαια με την έρευνα, σχεδόν όλα τα μέρη είναι ακριβότερα το 2018 για την Apple, ενώ μόνο τα υλικά συναρμολόγησης και η κεραία RF είναι φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.

Εννοείται ότι από αυτήν την συνεκτίμηση κόστους μένουν απέξω σημαντικά κόστη για την είσοδο ενός προϊόντος στην αγορά που αφορούν έξοδα για το τμήμα R&D, το software, τα logistics και φυσικά το marketing που με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί εύκολα να μας κάνει να ξοδέψουμε μία μικρή περιουσία για την απόκτηση ενός smartphone.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις