Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stripe: 20 δισεκατομμύρια λόγοι για να ανησυχεί η Paypal

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος ανταγωνιστής της PayPal, Stripe, ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Stripe, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τους Ιρλανδούς επιχειρηματίες αδελφούς John και Patrick Collison, έχει λάβει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από την Tiger Global, συμπεριλαμβανομένων των Peter Thiel, Marc Andreessen και Sequoia Capital.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Patrick Collison δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξή της, ιδίως στην Ασία. Η Stripe, η οποία δραστηριοποιείται σήμερα σε 25 χώρες, προτίθεται να δημιουργήσει μια κατανεμημένη παγκόσμια ομάδα μηχανικών, προσθέτοντας στους υπάρχοντες τεχνικούς κόμβους στο Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και το Δουβλίνο, έναν νέο κόμβο στη Σιγκαπούρη.

Ο νέος κόμβος θα φιλοξενήσει τις ομάδες προϊόντων και μηχανικών της Stripe, οι οποίες θα εργαστούν για την αύξηση της γεωγραφικής παρουσίας του υφιστάμενου παγκόσμιου δικτύου πληρωμών της εταιρείας. Αναμένεται επίσης να βοηθήσει στην κατασκευή νέων προϊόντων και στην περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Stripe, μόνο το 3% του παγκόσμιου εμπορίου βρίσκεται online αν και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία αναμένεται να κινηθούν ηλεκτρονικά τα επόμενα τρία χρόνια, παρέχοντας στις επιχειρήσεις μια τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσουν την παγκοσμιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Stripe ξεκίνησε εξασφαλίζοντας μικρούς πελάτες, αλλά τώρα μετράει μεταξύ των πελατών της εταιρείες όπως: Uber, Google, Adidas, Slack, Mindbody και Spotify.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις