Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon τώρα και κατασκευαστική εταιρεία για χάρη της Alexa!

Η Amazon ανακοίνωσε ότι μέσω του Alexa Fund, θα επενδύσει σε μια κατασκευαστική Startup, την Plant Prefab, η οποία χρησιμοποιεί βιώσιμες κατασκευαστικές διαδικασίες και υλικά για την κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών.

Το Amazon Alexa Fund μαζί με την Obvious Ventures, η οποία ιδρύθηκε από τον Ev Wiliams του Twitter, ήταν οι δύο επενδυτές που συμμετείχαν στο γύρο χρηματοδότησης ύψους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή είναι μια νέα αγορά για την Amazon και το Alexa Fund, το οποίο συνήθως υποστηρίζει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στους ψηφιακούς βοηθούς φωνής. Η επένδυση έρχεται μία εβδομάδα μετά την μαζική κυκλοφορία περισσότερων από δώδεκα έξυπνων οικιακών συσκευών που λειτουργούν με την Alexa, συμπεριλαμβανομένων ενός έξυπνου φούρνου μικροκυμάτων και ενός ενισχυτή που ελέγχονται από την Alexa.

«H τεχνολογία φωνητικών έξυπνων βοηθών έχει αναδειχτεί σε μια όμορφη τεχνολογία για το σπίτι και τώρα υπάρχουν πάνω από 20.000 έξυπνες τηλεοράσεις συμβατές με την Alexa από 3.500 διαφορετικές μάρκες», δήλωσε ο Paul Bernard, διευθυντής του Alexa Fund. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το Plant Prefab, καθώς κάνουν βιώσιμες, συνδεδεμένες κατοικίες πιο προσιτές στους πελάτες και τους προγραμματιστές».

Φαίνεται λοιπόν ότι κεντρική προϋπόθεση της εμπλοκής της Amazon είναι ότι το Plant Prefab θα ενσωματώνει ολοένα και περισσότερο τη σχετική λειτουργικότητα smart-home στα σχέδιά του. Και με αυτόν τον τρόπο, θα προωθήσει την ευρεία αποδοχή των τρόπων ζωής που περιστρέφονται γύρω από την τεχνολογία και κατ’ επέκταση το οικοσύστημα της φωνής της Alexa.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις