Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Renault-Nissan-Mitsubishi επενδύουν στην κινεζική WeRide.ai

Η Alliance Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ηγήθηκε στην επένδυση Α’ Γύρου της κινεζικής WeRide.ai (πρώην JingChi.ai), η οποία αναπτύσσει τεχνολογία αυτονομίας οχημάτων επιπέδου 4, με τον οδηγό να μπορεί να μην ασχολείται με την οδήγηση σε ελεγχόμενες περιοχές και καταστάσεις.

Η επένδυση στην WeRide.ai, (το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε), είναι η πρώτη επένδυση στην Κίνα και μέρος της στρατηγικής της Alliance Ventures. Ως αποτέλεσμα της υποστήριξης αυτής, η WeRide.ai θα γίνει η πρώτη κινεζική επιχείρηση που ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση L4 η οποία λαμβάνει παγκόσμιες επενδύσεις και διαμορφώνει στρατηγική συνεργασία με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο François Dossa, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Alliance, Ventures, δήλωσε: “Τα αυτόνομα συστήματα αποτελούν βασική προτεραιότητα της Συμμαχίας καθώς αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες μεταφορών. Οι εταιρείες-μέλη μας δεσμεύονται να εισαγάγουν τέτοιες τεχνολογίες σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, γι ‘αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την WeRide.ai καθώς πρωτοστατεί σε αυτά τα πλήρη αυτόνομα συστήματα για την απαιτητική κινεζική αγορά”.

Ο Tony Han, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της WeRide.ai δήλωσε: “Εκτός από τις οικονομικές επενδύσεις, οι Renault-Nissan-Mitsubishi και WeRide.ai θα προωθήσουν τη στρατηγική συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς. Πιστεύουμε πραγματικά ότι έφτασε το επόμενο στάδιο της αυτόνομης επανάστασης 2.0. Το WeRide.ai θα συνεχίσει να οδηγεί την επανάσταση της τεχνολογίας και να παρέχει συναφή και ουσιαστικά οφέλη σε όλους”.

Η WeRide.ai, η οποία είχε την Morgan Stanley σαν σύμβουλο στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης για την Κίνα. Αξιοποιώντας την επένδυση η WeRide.ai σχεδιάζει να αναπτύξει ένα στόλο 500 αυτόνομων οχημάτων το 2019, έτσι ώστε να συσσωρεύσει 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα πραγματικών αυτόνομων χιλιομέτρων οδήγησης και να διεξάγει δοκιμές λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης σε Guangzhou και Anqing με τοπικούς συνεργάτες.
Από την έναρξη των δοκιμών στην Κίνα, τα αυτόνομα οχήματα της WeRide.ai έχουν συσσωρεύσει άνω των 60.000 χιλιομέτρων.

Η WeRide.ai, η οποία σήμερα έχει περισσότερους από 200 υπαλλήλους παγκοσμίως – από τους οποίους το 70% είναι μηχανικοί, είναι η πρώτη αυτόνομη εταιρεία οδήγησης στην Κίνα που χρησιμοποιεί δίκτυο 5G για τηλεχειρισμό οχήματος χωρίς οδηγό. Στόχος της εταιρείας είναι να φέρει αυτόνομα οχήματα  σε κινέζικες πόλεις μέχρι το 2020 και να γίνει η πρώτη εμπορική εφαρμογή στην παγκόσμια αγορά της αυτόνομης τεχνολογίας οχημάτων και να προλάβει την Waymo “στην γωνία”, τα αυτοκίνητα της οποίας έχουν συμπληρώσει 16 εκατ. χιλιόμετρα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις