Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr Heraklion: Το “ταξίδι” της AbZorba Games απο το Ηράκλειο στη διεθνή κορυφή των mobile games (video + slides)

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr, η εκδήλωση που με την υποστήριξη της Eurobank δίνει σύντομες απαντήσεις σε θεματικές που προβληματίζουν τις ελληνικές startup εταιρείες και που παρουσιάζει αξιόλογα παραδείγματα τέτοιων εταιρειών.

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο ακολούθησε αντίστοιχη εκδήλωση στην Πάτρα, ενώ η επόμενη εκδήλωση των Public Startup Crash-Courses By Startupper.gr έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

Προσκεκλημένος του Startupper.gr ήταν ο Μάνος Μοσχούς, συνδημιουργός και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας AbZorba Games, η οποία παρότι έχει σήμερα την έδρα της στην Βρετανία και την βάση της στην Αθήνα, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από το Ηράκλειο, πόλη στην οποία σπούδασε και εργάστηκε ως ερευνητής ο Μ. Μοσχούς. Ο ομιλητής παρουσίασε πώς τα ερευνητικά του επιτεύγματα οδήγησαν το 2006 στη δημιουργία του πρώτου προϊόντος του, το οποίο είχε ως πελάτες μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Από τα έσοδα αυτά, στη συνέχεια ο Μ. Μοσχούς κατάφερε να χρηματοδοτήσει τα αρχικά στάδια δημιουργίας της AbZorba.

Η εταιρεία δημιουργίας social casino παιχνιδιών για κινητές συσκευές εκτός έχει δεχθεί χρηματοδοτήσεις από angel investors και συνεργάζεται με την κορυφαία εφαρμογή Tango.me. Έχοντας ξεπεράσει τα 5 εκατ. downloads ετοιμάζει τα επόμενα της βήματα.

Ο ομιλητής εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι χρειάζεται πάντοτε να σκέφτονται μεγάλα πράγματα αν θέλουν να χτίσουν κάτι με αξία και διέψευσε οποίες προσδοκίες μπορεί να υπάρχουν ότι είναι εύκολο να δημιουργήσεις και να τρέξεις μια επιτυχημένη startup.

Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Μάνου Μοσχούς στο Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr Heraklion παρακάτω

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις