Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνθηση στα chatbots υγείας μέχρι το 2023 και ευκαιρίες για digital records Startups

Μια νέα έρευνα της Juniper Research προβλέπει ότι τα AI chatbots σύντομα θα γίνουν το πρώτο στάδιο επικοινωνίας των παρόχων υγειονομικών συμβουλών και περίθαλψης, δεδομένου ότι ο αριθμός των αλληλεπιδράσεων ανθρώπων με chatbots θα υπερβεί τα 2,8 δισεκατομμύρια ετησίως έως το 2023, με μια μέση ετήσια αύξηση 167%!

Η νέα έρευνα, Digital Health: Disruptor Analysis, Country Readiness & Technology Forecasts 2018-2023, διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση των chatbots θα αυξηθεί στο μέλλον μια και οι πολίτες γίνονται πιο άνετοι με τα chatbots για να συζητήσουν τα περί υγειονομικής τους περίθαλψης.

Παράλληλα, τα Chatbots αποτελούν σημαντικό στοιχείο υποστήριξης των πελατών των οργανισμών ενώ με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστούν και οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό. Για παράδειγμα, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 3 εκατομμύρια νέοι νοσηλευτές μέχρι το 2060 για την υποστήριξη και νοσηλεία ηλικιωμένων !

Βέβαια και η αύξηση των δυνατοτήτων επικοινωνίας των πλατφόρμων συνομιλίας ΑΙ θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ερωτήσεων και αιτημάτων που θα ολοκληρώνονται εξ ολοκλήρου μέσω chatbots, απελευθερώνοντας το χρόνο του ιατρικού προσωπικού και εξοικονομώντας συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των χωρών, (γύρω στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023).

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η πρώτη προτεραιότητα για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης θα είναι να διασφαλίζεται ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται θα μεταφέρονται στο ιατρικό αρχείο αλλά και σε άλλες εφαρμογές, όπως ο προγραμματισμός ραντεβού και η χορήγηση συνταγών. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι ιατρικών αρχείων και οι αντίστοιχες εφαρμογές θα χρειαστεί να κάνουν τα υπάρχοντα συστήματά τους διαλειτουργικά με τις υπηρεσίες chatbot.

Ο ερευνητής Michael Larner εξήγησε: “Τα chatbots έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς επικοινωνούν με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να μειώσουν την πίεση στο υπάρχων προσωπικό. Αν όμως οι υλοποιήσεις δεν υποστηριχθούν από επενδύσεις, εσωτερικές ή εξωτερικές, στην τήρηση των αρχείων, οι όποιες ωφέλειες θα  εξατμιστούν».

Όπως αντιλαμβανόμαστε, δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες σε Startups τήρησης και επεξεργασία ιατρικών αρχείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις