Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Μαδρίτη απαγόρευσε τη χρήση σκούτερ λόγω λάθους χρήσης

Ο δήμος της Μαδρίτης ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια σε τρεις εταιρείες ηλεκτρικών σκούτερ και έδωσε διορία 72 ώρες για να αποσύρουν τα σκούτερ τους από τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές δικαιολόγησαν την κίνηση αυτή με το σκεπτικό ότι Lime, Wind και VOI δεν έκαναν αρκετά για να ενημερώσουν τους χρήστες για τους κανόνες χρήσης τους.

Στην Μαδρίτη, αλλά και σε άλλες πόλεις, τα σκούτερ απαγορεύονται στα πεζοδρόμια και στις πεζοδρομημένες ζώνες αλλά επιτρέπονται σε όλους τους δρόμους όπου το όριο ταχύτητας είναι 30 χιλιόμετρα την ώρα – ένα όριο που εφαρμόστηκε πρόσφατα στο 80% των δρόμων της πόλης.

Οι τρεις εταιρείες μπορούν να υποβάλουν “ανά πάσα στιγμή” νέα αίτηση για άδεια, ανέφερε ο δήμος της Μαδρίτης, προσθέτοντας ότι συνολικά 18 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η Lime, στην οποία έχουν επενδύσει Uber και Google, ξεκίνησε από την Καλιφόρνια και έχει διανείμει τα περισσότερα σκούτερ στη Μαδρίτη, δεν αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της πόλης.
To ενδιαφέρον με την Lime είναι ότι ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το σκούτερ μέσω App και πληρωμής online και να το αφήσει όπου θέλει. Ακολούθως υπάρχει μια ομάδα ιδιωτών Limers οι οποίοι τα συλλέγουν και τα φορτίζουν σπίτι τους και τους πληρώνει η εταιρεία!

Η Βαρκελώνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας που δέχεται μαζικό τουρισμό, απαγορεύει ήδη τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ για παρόμοιους λόγους και όποιος τα χρησιμοποιεί θα πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις