Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Η “Ώρα του Κώδικα” σε 9 πόλεις και νησιά της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο πρόγραμμα της Microsoft η “Ώρα του Κώδικα“, φέρνοντας περισσότερους από 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα – από τη μικρή ηλικία των 6 ετών μέχρι και μαθητές Λυκείου – ένα βήμα πιο κοντά στον προγραμματισμό και στην επιστήμη των υπολογιστών.

Αυτή τη χρονιά οι δράσεις ταξίδεψαν σε 9 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Τήνο, αλλά και – για πρώτη φορά – μαθητές ακόμα και σε νησιά της άγονης γραμμής όπως Αστυπάλαια, Θηρασιά, Δονούσα, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του κώδικα μέσα από τη συνεργασία με τη ΜΚΟ Άγονη Γραμμή-Γόνιμη.

H Microsoft σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Home Project διοργάνωσε μία ακόμα σημαντική δράση. Παιδιά από οικογένειες προσφύγων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα κώδικα και να διασκεδάσουν αποκτώντας γνώση, μέσω της πλατφόρμας Minecraft for Education.
Τα μαθήματα διοργανώθηκαν στην ιστορική οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοξενεί το Κέντρο Ψηφιακού Πολιτισμού – START Project – που εδώ και ένα περίπου χρόνο «τρέχει» η Microsoft σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Social Innov και τον Δήμο Αθηναίων.

Η εβδομάδα εορτασμού για φέτος ξεκίνησε στο The Hub Athens, βρίσκοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό. Εκεί η Microsoft, σε συνεργασία με το Found.ation και το Bobos Arts Festival, διοργάνωσε ειδικά σχεδιασμένα workshops προγραμματισμού για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, όπου μέσω υπολογιστών, αλλά και μιας σειράς διασκεδαστικών κινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του Coding.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, μαθητές από τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου επισκέφθηκαν τα γραφεία της Microsoft Hellas όπου τους περίμεναν καθηγητές προγραμματισμού για να τους εισάγουν στις βασικές έννοιες του Coding.

H εβδομάδα κορυφώθηκε με την εκδήλωση «Hour of Code Knowledge Lab» στο Athens Digital Lab, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με ενδιαφέρουσες ομιλίες από εισηγητές από το χώρο της εκπαίδευσης και των ψηφιακών μέσων, παρουσία εκπροσώπων φορέων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις