Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Στη κορυφή των πωλήσεων EV στις Η.Π.Α. και συμμετοχή στο Pwn2Own!

Η Tesla φαίνεται ότι λύνει σιγά – σιγά τα προβλήματα στην παραγωγή του Model 3, διπλασιάζοντας γενικά την παραγωγή της το 2018. Επίσης πράττει σωστά με την επέκταση στη Κίνα αλλά και κάνει την έκπληξη με τη συμμετοχή του Model 3 στον διάσημο διαγωνισμό για crackers, Pwn2Own στο Βανκούβερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το blog InsideEVs η Tesla κατέκτησε πάνω από το 50% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α. το 2018, με το Model 3 να εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο του.

140.000 Model 3 πωλήθηκαν στις Η.Π.Α. το 2018 και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στην Ελλάδα το 2018 πωλήθηκαν 100.000 οχήματα στο σύνολο! Η Tesla νίκησε κατά κράτος την Toyota με το Prius (27.595) και την Nissan με το Leaf (14.715) ενώ το Model X πούλησε 26.100 μονάδες και το Model S 25.745 μονάδες.

Συνολικά περίπου 800.000 ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στις Η.Π.Α., 900.000 στην Ευρώπη και πάνω από 2.500.000 στην Κίνα. Μια και αναφερθήκαμε στην Κίνα η συνολική αγορά επιβατικών οχημάτων κυμαίνεται στις 24.000.000 μονάδες!
Η Tesla προχωρά στην κατασκευή του Gigafactory στην Κίνα, και την παραγωγή εκεί του Model 3 και των άλλων μοντέλων της, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει δραματικά τις πωλήσεις της αλλά και να παρακάμψει τα όποια εμπόδια του εμπορικού πολέμου Η.Π.Α. – Κίνας.

Το Model 3 στο Pwn2Own Βανκούβερ!

Η Tesla έχει παράδοση στις προκλήσεις για hacking και cracking της υπολογιστικής πλατφόρμας των αυτοκινήτων της, τα οποία σημειωτέον ήταν πρώτα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας που αναβαθμίζονται Over The Air (ΟΤΑ), όπως τα Smartphones. Η κίνηση αυτή έχει εμφανέστατα μηνύματα marketing προς τους υποψήφιους πελάτες, μια και τα αυτοκίνητα μπορούν να έχουν, σε τακτική βάση μάλιστα, νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Από την άλλη, όσο πιο “ανοικτό” είναι ένα σύστημα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες παραβίασης και μην ελεγχόμενης πρόσβασης τρίτων σε αυτό.

Πρόσφατα μάλιστα η Tesla επέτρεψε στους πελάτες της να χακάρουν το αυτοκίνητό τους και αν στην προσπάθεια αυτή το αυτοκίνητο γίνει “Τούβλο” (Brick στην ορολογία των Smartphones), η Tesla θα το επαναφέρει χωρίς κόστος, Over The Air μάλιστα, σε ένα σημείο Service. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς χακαρίσματος, η εταιρεία εντοπίζει “πίσω πόρτες” στα συστήματά της μέσω πληθοπορισμού (Crowdsource).

Η Tesla έχει προφανώς θωρακίσει ποικιλοτρόπως τα οχήματά της απέναντι στα γνωστά cracking των τηλεχειριστηρίων των συναγερμών αλλά και αυτά της υπολογιστικής πλατφόρμας που βασίζονται αλλά προφανώς θέλει να εντοπίσει και άλλα κενά. Οι διαγωνισμοί – προκλήσεις σαν τον Pwn2Own είναι μια ιδανική ευκαιρία. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τρέχει για 12 χρόνια από την Trend Micro και το Zero Day Initiative (ZDI) και είναι ένας από τους δύσκολους και απαιτητικούς διαγωνισμούς cracking παγκοσμίως με συμμετοχή έμπειρων crackers και hackers.

Οι στόχοι χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες: Web Browsers, Virtualization Software, Entreprise Applications, Server Software και Αυτοκίνηση με εφαρμογές από Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Oracle VMWare και Tesla πλέον.

Το έπαθλο για τον χάκερ σε περίπτωση που καταφέρει να παρακάμψει τα συστήματα της Tesla, είναι φυσικά ένα Model 3!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις