Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lime: Νέα χρηματοδότηση 310 εκατ. δολαρίων για την παγκόσμια ανάπτυξη

Η Lime, η μεγάλη Startup μετακινήσεων μικρών αποστάσεων στη πόλη με σήμα το πατίνι, ανακοίνωσε νέα μεγάλη χρηματοδότηση σειράς D 310 εκατ. δολαρίων αποτιμώντας τη Lime στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι χρήστες της Lime αυξήθηκαν γρηγορότερα τους πρώτους 18 μήνες από
ό,τι έγινε με τη βιομηχανία ride-hail κατά τα πρώτα δύο χρόνια της με τη Lime να προσφέρει μετακινήσεις με ηλεκτρικά πατίνια.

H oμάδα των επενδυτών αυξήθηκε, με τους νέους να περιλαμβάνουν τους: Andreessen Horowitz, Bain Capital Ventures, Fidelity Investments, Google Ventures IVP, GSV Capital, FJ Labs, Bling Capital, Europe’s GR Capital και St. Augustine Partners ενώ συμμετείχαν και οι προγενέστεροι επενδυτές Alphabet, Coatue, Fifth Wall, GGV Capital, Singapore GIC.

10 εκατομμύρια χρήστες και 34 εκατομμύρια μετακινήσεις σε 5 ηπείρους

Πάνω από 10 εκατομμύρια εγγραφές στην πλατφόρμα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πάνω από 34 εκατομμύρια μετακινήσεις έχουν καταγραφεί με τα οχήματα της Lime, με μια αύξηση 5,5 φορές στις μετακινήσεις μόνο τους τελευταίους επτά μήνες. Η Lime λειτουργεί σε περισσότερες από εκατό πόλεις, κωμοπόλεις, πανεπιστήμια και κοινότητες σε 15 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η μέση ηλικία των χρηστών είναι από 32 ετών και πάνω ενώ το 20% είναι πάνω από 40 ετών και το 33% ανήκει σε φυλετική ή εθνική μειονότητα. Από τους χρήστες, το 34& αναφέρουν ένα ετήσιο εισόδημα μικρότερο από $50.000.

Η Lime έχει μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη ενώ έχει ενσωματωθεί στους χάρτες της Google προσφέρει στους χρήστες της Lime σε πάνω από 20 πόλεις παγκοσμίως μια εύκολη επιλογή μετακίνησης.
Εδώ και μερικούς μήνες η Lime έχει παρουσία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους, μια και τα πατίνια της χρειάζεται να συλλεχθούν και να φορτιστούν, ενώ οι αναβάτες τα παραλαμβάνουν και τα αφήνουν σε όποιο σημείο της πόλης επιθυμούν.
Στο εξωτερικό η περισυλλογή και φόρτιση των πατινιών γίνεται από ιδιώτες οι οποίοι και πληρώνονται για αυτό από την Lime.

Προβλήματα με τοπικές αρχές

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Lime προώθησε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, από εκστρατείες εκπαίδευσης για την ασφάλεια μέχρι τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων κρανών δωρεάν και την ασφάλιση για αστική ευθύνη και καινοτομία των πατινιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις