Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έχετε podcast Startup; Στείλτε pitch deck στην Spotify!

H Spotify ανακοίνωσε δυο εξαγορές εταιρειών που παράγουν και διανέμουν Podcasts και σύμφωνα με τον CEO της, Daniel Ek, έχει άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα για εξαγορές το 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, η Spotify εξαγόρασε το δίκτυο παραγωγής podcast Gimlet Media για 230 εκατ. δολάρια αλλά και την Anchor η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή podcast από ιδιώτες παραγωγούς.

Ακόμα και με αυτές τις εξαγορές η Spotify γίνεται αυτόματα ένας μεγάλος παίκτης στο χώρο των podcasts, μια αγορά που προσπαθεί θα ορθοποδήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχει δεχτεί έντονο ανταγωνισμό από τα vlogs και το YouTube. Ίσως ο Daniel Ek έχει δει και την μεγάλη ανάπτυξη των έξυπνων βοηθών και ηχείων σαν μια νέα ευκαιρία ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με σχετικό blog post, μπορεί ο CEO της Spotify να μην είχε στα πλάνα του τα podcast όταν ίδρυσε την εταιρεία πριν 12 χρόνια, αλλά πλέον στοιχηματίζει στον ήχο και το ραδιόφωνο. Βέβαια όπως αναφέρει η αγορά βίντεο είναι μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίου σε αντίθεση με τον ήχο που έχει μέγεθος 100 δις μόνο!
Ακόμα και σήμερα όλοι εμείς ακούμε δυο ώρες ραδιόφωνο την ημέρα και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ek στη Spotify κάνοντάς το μια πηγή ενημερωτικών εκπομπών, αρχικά μέσω podcasts.

Τα τελευταία δυο έτη το Spotify έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη αγορά, πίσω από την Apple, ενώ ο στόχος είναι το 20% της κατανάλωσης περιεχομένου στο Spotify να μην είναι μουσική μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ο βασικός λόγος για αυτή την “στροφή” είναι αύξηση των συνδρομητών της Spotify και μέσω cross-selling.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις