Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση $200 εκατ. από την Blackstone

Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Blackstone Group LP έλαβε το hedge-fund startup με την επωνυμία “Tresidor Investment Management” που “τρέχει” ο Michael Phelps, πρώην επικεφαλής για τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις στην BlackRock Inc.

Παράλληλα, οι κ.κ. Phelps και Edgar Senior, Διευθύνων Σύμβουλος της Tresidor έχουν ήδη τοποθετήσει το σύνολο -σχεδόν- της ρευστότητας που διέθεταν στο ίδιο το fund. Το δε ποσό υπολογίζεται πως προσεγγίζει τα επίπεδα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος των εμπνευστών του νέου πιστωτικού hedge fund είναι να ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ σκοπεύουν να καταφέρουν να αντλήσουν συνολικά το ποσό του 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια, το γεγονός ότι εξασφάλισε την υποστήριξη επενδυτών του μεγέθους και της βαρύτητας της Blackstone, παίζει καίριο ρόλο για την επιτυχημένη μετεξέλιξή του hedge-fund startup, στην συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλει να πείσει αντίστοιχα επενδυτικά μεγέθη να την χρηματοδοτήσουν-στηρίξουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Tresidor αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους διαπραγμάτευσης, όπως λ.χ. τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης, τα μοχλευμένα δάνεια, τα μετατρέψιμα ομόλογα και το κρατικό χρέος. Αρχικά θα απαρτίζεται από 15μελή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων 10 επαγγελματιών επενδύσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις