Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H DJI θα προστατεύει και τους ουρανούς της Ελλάδας από UFDs

Τα αγνώστου προέλευσης drones (UFD) αναμφισβήτητα προκαλούν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και εγείρουν και ζητήματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας πτήσεων έως και εθνικής ασφάλειας.

H DJI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής drones και συναφών προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα, ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την πλατφόρμα geofencing με την κυκλοφορία του συστήματος Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία geofencing σε ένα σύνολο 32 ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Το GEO 2.0 δημιουργεί λεπτομερείς τρισδιάστατες ζώνες ασφαλείας “bow tie” που περιβάλλουν τις ευαίσθητες, με μεγαλύτερη ανάλυση από την προηγούμενη έκδοση. Με την αναβάθμιση αυτή, στις 13 αρχικά χώρες που λειτουργούσε το σύστημα προστίθενται άλλες 19.

Το νέο σύστημα αντικατοπτρίζει καλύτερα τον πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια που παρουσιάζεται στις περιοχές αυτές και είναι ευέλικτο σε περιοχές με χαμηλότερο κίνδυνο, για παράδειγμα επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους χρήστες να διεξάγουν δραστηριότητες σε τοποθεσίες παράλληλες προς τους αποκλεισμένους διαδρόμους.

Επίσης, το νέο σύστημα GEO θα περιλαμβάνει προσωρινούς περιορισμούς πτήσης (TFR) που θα επιβάλλονται κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων ή φυσικών καταστροφών. Οι TFR θα βασίζονται σε έγκυρα δεδομένα από τον Eurocontrol.

Η DJI επέλεξε την Altitude Angel ως νέο συνεργάτη της για την παροχή των σχετικών γεωχωρικών δεδομένων για αεροδρόμια, TFR και άλλες ευαίσθητες περιοχές αντικαθιστώντας την AirMap.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις